Kuvakaappaus Perfume Parlour nettikaupasta
Etusivu » Hajuvedet moninkertaisesti edullisemmin

Parfyymiöljy – edullisempi hajuvesi

Kaikkein kustannustehokkain tapa tuoksua hyvältä on ostaa hajuvesi parfyymiöljyn muodossa, netissä toimivalta tukkukauppiaalta. Tässä artikkelissa kerromme kaiken tarvittavan parfyymiöljyjen käytöstä sekä hankkimisesta edullisesti netistä. Jos siis saavuit artikkeliin hajuvesitarjousten toivossa niin tulet pettymään, jos taas haluat tietää miten tuoksut hyvältä, murto-osalla markettien hinnoista, niin jatka lukemista.

Mitä eroa on parfyymiöljyllä ja hajuvedellä (EdP/EdT)?

Huomattavimmat erot parfyymiöljyllä ja suihkutettavalla hajuvedellä ovat tuoksun tehokkuus levitä ilmaan sekä tuoksun kesto. Parfyymiöljy tuoksuu huomattavasti pidempään kuin suihke. Karkeasti yleistäen vahvin hajuvesi eli EdP (Eau de Parfum) tuoksuu noin 8 tuntia, parfyymiöljyn kesto voi olla jopa vuorokauden. Toisaalta, iholle suihkutettuna tuoksu kantautuu kauemmas. Nämä erot johtuvat suihkeen sisältämästä alkoholista joka mahdollistaa suihkepullon käytön ja edistää tuoksun haihtumista iholta.

Myös tuoksun kehittymisessä on pientä eroa. Parfyymiöljy kehittyy iholla paljon nopeammin, paljastaen juurinuotit (lopullisen, pisimpään kestävän tuoksun) nopeammin. Hajuvesi kehittyy iholla pidempään jolloin latva- ja sydännuotit on helpompi havaita.

Parfyymiöljy on siis hajuvettä ilman lisättyä alkoholia. Yllä mainittujen erojen lisäksi parfyymiöljyn eduksi voidaan laskea juuri mainittu alkoholittomuus. Suihkeiden sisältämä alkoholi saattaa ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Alkoholittomuus mahdollistaa myös paljon pienemmät pakkauskoot. Tämän ansiosta erillisiä matkakokoja ei tarvita vaan pullo kulkee aina näppärästi mukana.

Jotta tuotteiden hintaeron laskeminen olisi mahdollista, pitää tietää että Eau de Toilette (EdT) suihke sisältää vain 5 – 15% tuoksuöljyjä ja Eau de Parfum (EdP) 15-20%. Loput suihkeesta on pääasiassa alkoholia. Tuoksuparfyymin voi siis sanoa olevan viisi tai jopa kaksikymmentä kertaa voimakkaampaa kuin hajuvesi ja näin ollen sitä kuluu myös paljon vähemmän.

Miten parfyymiöljyä käytetään?

Parfyymiöljy on nimensä mukaisesti öljymäistä eli sitä ei voi annostella suihkepullosta. Parfyymiöljy levitetään kevyesti käsin hieromalla tai suoraan roll-on pakkauksesta levittämällä. Öljyä lisätään kehon pulssipisteille eli ranteen sisäpinnalle, kyynärtaipeeseen, korvien taakse, kaulaan ja/tai polvitaipeeseen. Valitse yksi tai useampi kohta riippuen siitä kuinka voimakkaasti haluat tuoksua.

Paras aika levittää tuoksu on suihkun jälkeen. Öljy tarttuu parhaiten puhtaalle iholle. Parfyymiöljyä ei tulisi levittää vaatteille koska se saattaa jättää tahroja.

On myös hyvä huomata että tukkukauppiaalta (kuten Perfume Parlour) ostettu parfyymiöljy on yleensä ”tuoreempaa” kuin kaupasta ostettu suihke. Toisin sanoen, tuoksun valmistuksesta on kulunut vähemmän aikaa. Tämä on huomioitava koska tuoksut kehittyvät hieman samaan tapaan kuin hyvä viini. Tilauksen vastaanottamisen jälkeen, öljyjä kannattaa ikäännyttää kuukausi-kaksi. Ikäännytys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että annat pullon seistä rauhassa, huoneenlämmössä ja suojassa auringonvalolta. Jos maltti ei riitä tähän niin älä ainakaan tuomitse tuoksua heti tuoreeltaan vaan kokeile sitä vielä myöhemmin uudestaan. Riippuu tietenkin tuoksun ainesosista, miten paljon ikäännytys vaikuttaa siihen.

Parfyymiöljyn pakkauksessa on yleensä lain vaatima, muutaman vuoden säilyvyysaika. Tiiviisti suljetussa lasipullossa ja valolta/lämpötilavaihtelulta suojattuna se säilyy kuitenkin jopa vuosikymmeniä.

Perfume Parlour – Euroopan edullisin parfyymiöljykauppa

Perfume Parlour parfyymikaupan logoMistä sitten hankkia parfyymiöljyjä? Tunnetut Designer-merkit eivät yleensä myy öljyjä lainkaan kuluttajille. Tämä johtunee pääasiassa alkoholilla laimennetun tuoksun paremmasta katteesta. Samalla suurempi pakkauskoko mahdollistaa näyttävien pullojen ja pakkausten käytön, jotka nostavat turhaan kuluttajahintaa. Ymmärrämme myös heitä joille tyylikäs pullo ja tunnettu nimi sen kyljessä on osa kokemusta mutta MaksuKamun hengen mukaisesti puristamme hinnasta kaiken ylimääräisen pois.

Isossa-Britanniassa toimiva Perfume Parlour on nettikeskusteluiden perusteella suosituin tuoksujen tukkukauppias Euroopassa. Voimme yhtyä suosittelijoihin myös omien kokemustemme perusteella. Kauppa on toimittanut kaikki tilauksemme onnistuneesti ja asiakaspalvelu on ystävällistä (Englanniksi).

Perfume Parlourin myy pääasiassa parfyymiöljyjä mutta heiltä on mahdollista ostaa edullisesti myös valmiiksi laimennettuja suihkeita (EdP). Öljyjä myydään 3, 6, 10 ja 12 millilitran roll-on pakkauksissa sekä 50ml pullossa. Suihkeita voi ostaa 13, 30, 50 ja 60ml pakkauksissa. Suosittelemme alkuun tilaamaan halvimpia, 3ml roll-on näytekokoja ennen suuremman pakkauksen hankkimista jolloin menetys ei ole suuri jos tuoksu ei miellytäkään. Muistutamme vielä että pieni 3ml pullo öljyä vastaa noin 15ml pulloa hajuvettä joten pienestä testeristäkin riittää useisiin kymmeniin käyttökertoihin.

Pienimmässä, 3ml testerissä parfyymiöljyn hinta on noin euron per millilitra. Suuremmissa pakkauksissa hinta vielä reilusti halvempi.

Perfume Parlour toimittaa tilaukset Suomeen yleensä n. viikossa. Tuotteet lähetetään Isosta-Britanniasta joten vuoden 2020 loppuun asti lähetyksistä ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa. Postikulut määräytyvät painon mukaan, alkaen reilusta viidestä eurosta. Suuremmissa ostoksissa postikulujen osuus on lähes huomaamaton. Ostokset voi maksaa Paypal:lla, luotto- tai Electron kortilla tai pankkisiirrolla.

Voit säästää ylimääräiset 10% ensimmäisen tilauksesi loppusummasta rekisteröitymällä alla olevaa linkkiä käyttäen. Saadaksesi alennuksen, älä muokkaa rekisteröitymiskaavakkeen kahta viimeistä saraketta. Alennus vähennetään automaattisesti kassalla, ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

Rekisteröidy ja hyödynnä -10% tarjous

Paras hajuvesi/parfyymiöljy

Vaikeinta Perfume Parlourista tilaamisessa on löytää kaupan valtavasta valikoimasta itselle sopivia tuoksuja. Tuoksuja on kirjaimellisesti tuhansia. Ylivoimaisesti suosituimpia ovat tuoksut jotka muistuttavat tunnettujen Designer-merkkien tuotteita. Tunnistat nämä tuotteet ”Inspired by notes of” -merkinnästä. Jotta pääset alkuun, valitsimme tähän muutamia suosituksia useisiin eri tilanteisiin.

Tuoksut Miehille

Pakkohankinta: Avalanche Fruity For Men 0022 – Huvittavan paljon suosituksia saava, joka tilanteeseen sopiva luksustuoksu
Kesään: Seville Genoa 0628 – Raikas mutta maskuliininen, sitrushedelmien simfonia
Talveen: Intense Aroma Exploding For Men 1484 – Lämmin ja mausteinen
Arkeen: Acqua Dee Geo For Men 0002 – Merellisiä, makeita ja suolaisia nuotteja
Toimistoon: Torn For Men 1281 – Mausteisia puun sävyjä
Treffeille: Extraordinary 1822 – Vaikeasti selitettävä mutta huumaavan seksikäs tuoksu
Yöelämään: Vintage Empire For Men 0602 – Ylellinen huomion vangitsija

Tuoksut Naisille

Pakkohankinta: Angeels For Women 0069 – Täyteläinen yhdistelmä suklaata, karamellia ja vaniljaa
Kesään: Noble Lady For Women 1988 – Raikas yhdistelmä hedelmä- ja kukkanuotteja
Talveen: Revolving Spikes For Women 1784 – Mausteinen, puun ja kukkien yhdistelmä
Arkeen: Pure Affection For Women 0466 – Kevyitä itämaisia nuotteja arkeen ja juhlaankin sopivassa tuoksussa
Toimistoon: Clear Cyan For Women 0285 – Kevyt, hedelmäinen kukkatuoksu
Treffeille: The Disturbance For Women 0899 – Ultranaisellinen ja seksikäs kukkatuoksu
Yöelämään: Fruit Nippon For Women 1957 – Ylellinen sekoitus kukkia ja hedelmiä

Kysy lisää suosituksia kommenttikentässä!

Osta edulliset hajuvedet Perfume Parlourista

Mitä muuta parfyymiöljyllä voi tehdä?

Suhteessa halvemman hinnan lisäksi parfyymiöljy on monikäyttöisempää kuin hajuvesi. Öljyn voi itse jatkojalostaa esimerkiksi suihkusaippuaksi, käsisaippuaksi, shampooksi, hierontaöljyksi, kylpypommiksi tai kynttiläksi. Yksinkertaistettuna öljyä sekoitetaan pieni määrä hajustamattomaan valmistuotteeseen. Tarkempia ohjeita löydät esimerkiksi hakusanoilla ”fragrance oil diy” (liitä loppuun vielä haluamasi tuote, esim. body wash).

Jos parfyymiöljyn käyttö tuntuu jostain syystä hankalalta niin ei hätää. Öljystä saa helposti tehtyä hajuvettä kotikonstein. Tarvitset lisäksi vain alkoholia, suihkepullon ja sekoitustikun. Yhdenmukaisten tulosten saamiseksi myös mitta-asteikollinen pipetti on hyvä apuväline.

Kaikkein paras alkoholi hajuvesikäyttöön on ns. Parfymöörin alkoholi (Perfumer’s alcohol). Kuluttajan on kuitenkin Suomen alkoholilainsäädännön takia vaikea tuotetta hankkia joten käytännössä paras vaihtoehto on käyttää vahvinta saatavilla olevaa kirkasta Vodkaa (Suomessa 60% alc.).

Sekoituskokeilut kannattaa aloittaa n. 10% parfyymiöljypitoisuudella. Käytä pieneen testierään siis esimerkiksi 10ml alkoholia ja 1ml parfyymiöljyä. Mittaa suihkepulloon ensin alkoholi ja lisää joukkoon öljy. Sekoita rauhallisesti hämmentäen tai pulloa kallistellen (älä ravista). Öljyn ikäännyttämisen lisäksi, valmista hajuvettä kannattaa ikäännyttää vielä pari viikkoa lisää.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *