Affiliate Marketing

Jos sinulla on Englanninkielisiä sivustoja niin näillä luonnollisesti kannattaa mainostaa Englanniksi ja tuotteita jotka ovat saatavilla kohdemaahan. Joskus myös saatat haluta mainostaa ulkomailla olevaa tuotetta tai palvelua Suomalaisella sivustolla jos se sisältöösi sopii.

Ulkomaiset mainosverkostot (Affiliate Marketing tai Affiliate Network) toimivat pääosin samoin kuin Suomalaisetkin. Ainut merkittävä ero on palkkioiden maksussa. Palkkiot voidaan maksaa kansainvälisellä pankkisiirrolla, Paypal tai Moneybookers tilille tai pahimmassa tapauksessa shekillä. Vältä verkostoja ja mainostajia jotka maksavat shekillä. Shekin lunastus on Suomessa niin kallista että usemmiten menetät kaikki tienaamasi rahat pelkästään lunastusmaksuihin.

Mainosverkostot ulkomailla

Alla on lista suosittelemistani ulkomaisita mainosverkostoista. Kielitaitoa tarvitaan jonkin verran sillä Suomenkielistä käyttöliittymää ei näihin ole tarjolla. Mikään alla olevista verkostoista ei pakota vastaanottamaan tienattuja rahoja shekkinä.

Iso peukkuShareASale Affiliate Network – ShareASale on Amerikkalainen verkosto johon voivat myös Suomalaiset rekisteröityä. Mainostettavia tuotteita on valtava määrä ja osa yrityksistä toimittaa tavaraa myös Suomeen. ShareaSalesta löytyy mm. useiden, Suomeen ilman postikuluja toimittavien kiinalaisten verkkokauppojen mainoksia.

Palkkiot maksetaan pankkisiirtona ja valuutta vaihtuu maksun yhteydessä automaattisesti dollareista euroiksi. Tämä on tietääkseni suurin ulkomainen mainosverkosto jota Suomalaiset voivat käyttää ja joka maksaa tulot jollain muulla tapaa kuin shekkinä.

Affiliate Window mainosverkoston logo – Affiliate Window on Englantilainen mainostaja josta löytyy tietääkseni vain Englannissa sijaitsevien yritysten tuotteita. Palvelusta löydät Suomessakin suosittujen kauppojen kuten Hut, Zavvi, Play.com ja Feelunique mainoksia. Myös AWin maksaa tienestisi tilisiirtona.
Zanox mainosverkoston logo – Zanox tarjoaa Eurooppalaisten yritysten mainoksia. Mukaan mahtuu myös muutama Suomalainen yritys. Zanox maksaa tienaamasi rahat EU-tilisiirtona suoraan pankkitilillesi.

Automatisoi Affiliate-linkitys

Viglink Affiliate NetworkYllä mainittuihin mainosverkostoihin joudut jokaiseen rekisteröitymään erikseen ja sitten usein vielä verkoston sisällä, erikseen haluamasi mainostajan kumppaniksi. Tämä ei ole ongelma jos haluat mainostaa vain muutaman tarkkaan valitun yrityksen tuotteita tai palveluita mutta jos sivustollasi/sivustoillasi on kymmenien tai jopa satojen yritysten linkkejä niin ne on helpoin monetisoida (muuttaa rahaa tuottaviksi) Viglinkin kaltaisella palvelulla.

Viglink toimii siten että rekisteröidyttyäsi palveluun, saat koodinpätkän joka sinun tulee asettaa sivustosi <body> osion loppuun. Tämän jälkeen koko prosessi on automatisoitu eli sivustollesi lisätyt normaalit linkit muuttuvat Viglinkin kautta kulkeviksi mainoslinkeiksi ja niiden kautta tehdyt ostokset tuottavat sinulle provisioita.

Mikä parasta, Viglinkissä sinun ei tarvitse rekisteröityä erikseen mainostajien kumppaniksi. Kaikki kampanjat ovat muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta käytössäsi. Viglinkistä löytyy tuhansia ulkomaisia sekä kotimaisia mainostajia.

Katso myös suomalaiset kumppanuusmarkkinointiverkostot ja yksittäisten yritysten kumppanuusohjelmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *