Maksaminen ulkomaille

Jos ulkomaille maksaminen mietityttää niin olet tullut oikeaan paikkaan! MaksuKamu esittelee kaikki perusmaksutavat korteista tilisiirtoihin. Avaamalla ohjeillamme tilin Paypal-maksupalveluun avaat lisää mahdollisuuksia ja harvinaisemmatkin maksupalvelut saat haltuun esittelyistämme.

Maksutavat lyhyesti

Kaikkiin Euroja käyttäviin maihin onnistuu ilmainen EU-maksu jos myyjä sellaisen hyväksyy. Ohjeet tähän löytyy nettipankkien ohje-sivulta. Nykyään tilisiirto tapahtuu EU-maihin täsmälleen samalla tavalla kuin kotimaahan. Maksu ohjautuu oikeaan paikkaan käyttäen IBAN ja BIC (Swift) koodeja. Maksun siirtyminen kestää toiseen EU-maahan n. 3-5 arkipäivää.

Kaikkein hyväksytyin maksutapa ulkomaisissa verkkokaupoissa on luottokortti. Lähes aina myös debit-pankkikortti ja Visa Electron käyvät. Jos luottokortti on löytämäsi verkkokaupan ainut maksuvaihtoehto mutta luottokorttia et syystä tai toisesta omista/voi saada niin on vielä yksi vaihtoehto. Tässä tapauksessa voit hankkia Prepaid-Mastercardin. Kortilla maksaessa myyjä saa tiedon maksusta välittömästi joten myös toimitus tapahtuu nopeammin kuin vaikka tilisiirrolla maksaessa.

Oikeastaan mihin päin maailmaa tahansa maksettaessa ehdottomasti turvallisin tapa on Paypal tai Moneybookers Mastercard. Itse olen aina pyrkinyt käyttämään Paypalia vaikka ilmainen tilisiirto olisikin mahdollinen yksinkertaisesti sen helppouden ja nopeuden takia. Paypal-maksu välittyy myyjälle heti joten tälläkin maksutavalla toimitusprosessi on nopeampi kuin tilisiirrolla. Paypal on edelleen nettikauppojen ylivoimaisesti suosituin maksuvaihtoehto luottokortin jälkeen.

Muita vaihtoehtoja ovat mm. Western UnionPayson, Google Checkout ja Neteller. On kuitenkin todella harvinaista että ulkomainen myyjä hyväksyisi maksutavaksi vain jonkin näistä joten suosittelemme perehtymään ensin aiemmin mainittuihin vaihtehtoihin.

Suosituimmat maksutavat ulkomaille ovat siis Paypal, luottokortti ja Visa Electron.

Yksi kommentti

  1. Hei huomasin viimeksi kuin asioin r-kioskilla, että sinne oli tullut amazon de lahjakortteja myyntiin, joilla ilmeisesti voisi maksaa ostoksen amazonissa. Mitä pitää huomioida jos ostaa eu alueen ulkopuolelta ja menevätkö mahdolliset tullimaksut lahjakortilla vai pitääkö ne maksaa muulla tavalla?

    MaksuKamu: Amazon.de:stä tilattaessa ei tarvitse maksaa lisäveroja tai tullimaksua. Arvelisin että tuo lahjakortti ei toimi muilla Amazonin sivuilla. Meillä on kattava ohje Amazon.de tilauksiin täällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *