Luotettavat Kiinalaiset verkkokaupat

Kun puhutaan halpistavaran tilaamisesta Kiinasta, monille tulee ensimmäisenä mieleen Dealextreme nettikauppa. Vaikka DX on edelleen luotettava ja edullinen, löytyy nykyään monta vielä parempaa vaihtoehtoa. Suuren suosion takia DX pystyy pitämään hintojaan hieman korkeampana kuin muualla ja toimitusajat ovat ruuhkautumisen takia venähtäneet.

Esittelemme tässä kaikki suosituimmat Kiinalaiset halpis-verkkokaupat. Osaan kaupoista löytyy myös alennuskoodi jolla saat tiputettua hintoja entistä edullisemmiksi. MaksuKamun erityisesti suosittelemat kaupat on peukutettu. Katso tästä Kiinasta tilaaminen -opas jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta.

Iso peukkuAliExpress – AliExpress on yksi maailmankuulun ja pörssilistatun Alibaba-nettitukkumyyjän oheis-sivustoista ja toisin kuin pääsivu, Express on suunnattu tavallisille kuluttajille. AliExpress on enemmän Amazonin kaltainen kauppapaikka kuin tavallinen verkkokauppa. Sivustolta löydät yksittäisiä tuotteita ja isoja tukkueriä kymmeniltätuhansilta eri myyjiltä. Aliexpress onkin kiistatta kiinan suurin verkkokauppa. Valtavan tuotevalikoiman lisäksi, täältä löytyy yleensä edullisimmat diilit oli tuote mikä tahansa.

Useimmilta myyjiltä löytyy ilmainen toimitustapa Suomeen. Vaikka toimitustavat kuulostavat joskus todella eriskummallisilta eikä seurantakoodia useimmiten saa niin ainakin itselleni on kaikki tilaukset (reilu 50 tilausta) tulleet lopulta perille. Maksutapana ei valitettavasti käy Paypal, kätevintä on maksaa kortilla. Kaikki maksut suoritetaan Alipay-järjestelmän kautta joka tarjoaa ostajalle kattavan turvan ongelmatilanteissa. Tästä tarkempi kuvaus ja AliExpress kokemuksia.

Aliexpressissä shoppaillessa kannattaa aina tarkistaa myyjän ja tuotteen saama palaute. Asiakkaat voivat jättää palautetta kummastakin. Alle neljän tähden tuotteita tai alle 95% myyjäpalautteisilta ei yleensä kannata ostaa sillä parempia vaihtoehtoja löytyy varmasti.

Iso peukkuBanggood – Banggood verkkokauppa on ulkoasultaan, toiminnoiltaan ja valikoimaltaan lähes klooni Dealextremestä. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia sillä navigointi ja ostosten teko on helppoa. Elektroniikkapainotteisesta valikoimasta löytyy nykyään myös esimerkiksi urheilu- ja harrastetarvikkeita, vaatteita, koruja, kelloja sekä kauneudenhoitotuotteita.

Toimitus on yleensä nopeampi kuin ruuhkautuneesta Dealextremestä. Toimitustavaksi voi valita joko lentopostin (Airmail) tai nopeamman Priority-toimituksen. Jos on valmis maksamaan hieman extraa niin toimitusta voi edelleen vaihdittaa tilaamalla tavarat Banggoodin EU-varastolta.

Toimituskulut ovat parhaimmillaan ilmaiset mutta saattavat vaihdella tuotekohtaisesti. Maksutavoiksi käy Paypal ja kaikki yleisimmät luotto- ja Electron kortit.

Alennuskoodilla affiliate6 saat 6% alennuksen.

BuyinCoins – Suomessakin varsin suosituksi noussut halpiskauppa. Kaupan nimi eli ”Osta kolikoilla” kertonee jotain hintatasosta ja kaikki yleisimmät kiinakauppojen tuoteryhmät löytyvät täältäkin.

Perustoimitus on Buy-in-Coinsista aina ilmainen mutta nopeampia kuriiritoimitusvaihtoehtojakin löytyy lisähintaan. Tilauksen voi maksaa Paypal:lla tai luotto/debit -kortilla

ChinaBuye – Lisää roinaa, ilmainen postitus täälläkin (Airmail-toimitustavalla). Kaikilla tuotteilla on täysi 30-päivän tyytyväisyystakuu ja avokätinen yhden vuoden takuu.

Ostoksistasi kertyy ”Gold Points” pisteitä ja kun saavutat tietyn tason saat seuraavista tilauksista automaattisesti prosenttimääräisen VIP-alennuksen.

ChinaVasion – Poikkeuksellisesti tämä kauppa perii postikulut erikseen mutta kyse ei ole suuresta summasta ja tätä vastapainottaa entistä edullisempi hintataso. Kauppa mainostaa lähinnä tukkueriä mutta myös yksittäisiä kappaleita voi tilata. Kaikilla tuotteilla 12 kuukauden takuu. Maksutapoina käyvät Paypal ja kortit.
Dealextreme – DX oli se, joka aloitti kiinakauppojen suosion Suomessakin. DX:n aloittamisen aikaan ilmainen toimitus oli ennenkuulumatonta ja hintataso hämmästytti länsimaalaisia shoppaajia. DX on edelleen yksi luotettavimmista vaihtoehdoista mutta hintataso ja toimitusajat eivät pysy enää parhaimpien vauhdissa. Valikoimasta löytyy kaikkea elektroniikasta harraste-ja toimistotarvikkeisiin.

Dealextreme tarjoaa edelleen ilmaisen toimituksen kaikkiin tuotteisiin. Osa tavaroista on tilattavissa myös Euroopan varastolta jolloin toimitusaika on hieman nopeampi mutta toisaalta valikoima ei ole tällöin niin kattava ja hinnat ovat korkeammat. Maksutapoina käyvät Paypal ja yleisimmät maksukortit.

DHgate – DHGate on hieman Aliexpressin tapainen markkinapaikka jossa kiinalaiset myyjät kokoontuvat tarjoamaan yksittäistuotteita ja tukkueriä. Tuotteita löytyy luonnollisesti kaikista kuviteltavista kategorioista. DHgate ei kuitenkaan ole läheskään niin suosittu kuin Aliexpress joten tuotevalikoimakin jää hieman sen varjoon.

Toimituskulut ja toimitusajat vaihtelevat myyjäkohtaisesti. Useimmat tarjoavat ilmaisen toimituksen jollain toimitustavalla. Tilauksen voi maksaa kortilla tai Western Unionilla.

Iso peukku – eBay on maailman suosituin verkkohuutokauppa ja se toimii maailmanlaajuisesti. eBay on tällä listalla koska useat kiinalaiset jälleenmyyjät ja valmistajat käyttävät sitä myyntikanavana. Valikoima on kiinalaisten tuotteiden osalta samantapainen kuin AliExpressissä joskaan ei aivan yhtä laaja. eBay kannattaa kuitenkin ottaa mukaan hintavertailuun sillä sen kautta identtisen tuotteen saa joskus kaikkein edullisimmin.

Koska eBayssa toimii tuhansia eri myyjiä, toimitusehtoihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Löydät joka kohteesta tarkemmat toimituskulut ja -tavan. Useimmat kiinalaiset eBay-myyjät tarjoavat ilmaisen toimituksen. eBay-ostokset on kätevin maksaa Paypal:n kautta.

Everbuying – Everbuying oli alkuaikoinaan erittäin suosittu kiinakauppa mutta suosio on hieman hiipunut negatiivisten arvostelujen ja kokemusten myötä.

Kaupassa on aina ilmainen toimitus ja tilauksen voi maksaa Paypal:lla tai kortilla.

FastTech – FastTech on suomessakin suosittu erityisesti sähkötupakka-laitteita hankkivien keskuudessa sillä hintataso on huippuedullinen ja kyseisiä tuotteita on valikoimassa tuhansia. Muutakin elektroniikkaa on kymmeniä tuhansia eri artikkeleita. Muista että nikotiinin tilaaminen kiinasta suomeen on kiellettyä.

Tässäkin kaupassa postitus suomeen on täysin ilmaista kun tilaat yli $20 arvosta ja maksu onnistuu Paypal:n kautta. Saat jopa valita minkä maan postitusjärjestelmän kautta paketti toimitetaan suomeen (ilmaisista vaihtoehdoista Singapore Post on yleensä nopein). Lisämaksusta tilaukselle voi valita myös nopeamman kuriiritoimituksen. Fasttechissä tilauksista ja kirjoittamistasi arvosteluista kertyy pisteitä jotka voi myöhemmin vaihtaa lahjakortiksi.

Iso peukkuFocalprice – Focalprice oli aikoinaan yksi ensimmäisiä todellisia haastajia Dealextremelle. Se tarjoaa valtavaa tavaravalikoimaa, postikulut ovat aina ilmaiset myös Suomeen ja toimitusaika on nopeampi kuin DX:llä. Focalpricella on myös ohjelma jossa keräät pisteitä tilaamistasi tavaroista ja voit maksaa niillä osan seuraavasta ostoksestasi.

Suurin syy miksi itse käytän tätä kauppaa on hyvä takuu. Focalprice tarjoaa nimittäin 30. päivän rahat takaisin takuun ja 180. päivän ilmaisen korjauksen kaikille mahdollisesti vioittuville tavaroille. Maksaminen onnistuu Paypal:lla tai luotto-/debit -kortilla.

Alennuskoodilla FP5OFF11 saat 5% alennuksen

Iso peukkuGearbest – Gearbest on kohtuullisen uusi tulokas mutta on kasvattanut vakuuttavalla tuotevalikoimalla sekä erittäin kilpailukykyisillä hinnoillaan nopeasti suosiota. Vaikka täälläkin on tarjolla lähes kaikkea niin Gearbestin erityisiä vahvuuksia ovat korkeatasoinen elektroniikka ja sähkötupakkatuotteet.

Gearbest tunnetaan näyttävistä alennuskampanjoistaan ja usein vaihtuvista ns. Flash Sale alennuksistaan. Kannattaa siis käydä tarkistamassa tuotteen hinta usein tai odotella kampanjaa jos hankinnalla ei ole kiire. Kaupassa voi myös kerätä pisteitä tilaamalla tavaraa, kirjoittamalla arvosteluja ja jättämällä palautetta tilauksen toimituksesta. Pisteet voi myöhemmin käyttää tilauksen osittaiseen maksuun (max. 30% tilauksen arvosta).

Maksu onnistuu Paypalin kautta tai maksukortilla. Useimmille tuotteille on tarjolla kirjaamaton lähetystapa ilmaiseksi mutta voit valita halutessasi kalliimman ja nopeamman vaihtoehdon.

Alennuskoodilla FBGBES saat 8% alennuksen normaalihintaisista tuotteista.

Geekbuying – Nimensä mukaisesti Geekbuying keskittyy ”nörttituotteisiin”. Kaupasta löydät mm. tv-bokseja, mobiililaitteita ja tabletteja, rc-kamaa, virtuaalitodellisuus-tuotteita, puettavaa elektroniikkaa ja tietokonetarvikkeita.

Toimitus on ilmainen Airmail-vaihtoehdolla. Lisämaksusta voi valita myös kirjatun- tai kuriirilähetyksen. Maksu hoituu Paypal:lla tai kortilla. Saat sähköpostiin 4% alennuskoodin kun tilaat kaupan uutiskirjeen.

Alennuskoodilla maksukamu4 saat 4% alennuksen koko kaupan valikoimasta. Koodi toimii $10 – $300 tilauksissa.

Light in the Box – Vaikka tuotevalikoima on pääosin tavanomainen niin LitB myy useista muista tämän sivun kaupoista poiketen myös kauneus- ja sisustustuotteita, vaatteita ja jopa hääpukuja.

Sivuston käyttöliittymän voi vaihtaa kokonaan suomenkieliseksi joka helpottaa shoppailua huomattavasti! Paljon maksutapoja: Paypal, luottokortit, tilisiirto ja Western Union. Osa tuotteista toimitetaan ilman postikuluja.

Lightake – Lightaken erikoisuuksia ovat erilaiset ongelmanratkontapelit kuten Rubikin kuutiot ja sen tuhannet erilaiset variaatiot. Myös opettavaiset lelut ovat poikkeuksellisen hyvin edustettuna.

Toimitus on joillekin tuotteille ilmainen mutta suurimmasta osasta peritään pieni toimitusmaksu. Tilauksen voi maksaa kortilla tai Paypal:lla.

MiniInTheBox – MiniInTheBox (ja sisarsivu LightInTheBox) on yksi harvoista pörssilistautuneista kiinakaupoista. Tällä ei sinänsä ole merkitystä mutta yrityksellä on varmasti paineita pitää sijoittajat tyytyväisinä joka taas saattaa näkyä esim. parempana palveluna loppuasiakkaille. Myös MitB kaupan käyttöliittymän saa vaihdettua suomenkieliseksi.

Valikoimaa löytyy aivan laidasta laitaan eikä painotusta ole oikeastaan mihinkään kategoriaan. Useimmille tuotteille on tarjolla ilmainen toimitus. Lisähintaan osan tuotteista saa nopeasti myös Euroopassa sijaitsevalta varastolta. Tilaukset voi maksaa Paypal:lla tai kortilla.

NewFrog – Newfrogin valikoima keskittyy pääasiassa erilaisiin älylaitteisiin ja muuhun elektroniikkaan sekä harrastevälineisiin.

Toimitus on aina ilmainen. Tilauksen voi maksaa luotto- tai debit-kortilla, Paypalilla tai Western Union siirrolla.

Alennuskoodilla maksukamu4 saat 4% alennuksen kun tilauksen loppusumma on yli $30.

TinyDeal – TinyDeal ei tarjoa varsinaisesti mitään erityistä mutta on hyvän ja edullisen elektroniikkavalikoiman ansiosta Suomessakin erittäin suosittu kiinakauppa.

Postitus on aina ilmainen ja Paypalin lisäksi myös luottokorttimaksu onnistuu.

Alennuskoodilla maksukamu saat 5% alennuksen koko kaupan valikoimasta.

TomTop – Vuodesta 2004 asti toiminut TomTop tarjoaa kiinakauppojen perusvalikoiman. Hinnat ovat keskitasoa. Postituksen Suomeen saa useimmille tuotteille ilmaiseksi, osasta peritään toimituskulut erikseen. Ainut maksutapa on Paypal mutta sen kautta myös korttimaksu onnistuu.
Yes-Asia – Japanilaisiin, Korealaisiin ja Kiinalaisiin elokuviin, tv-sarjoihin, peleihin, musiikkiin ja kirjoihin erikoistunut halpiskauppa. Ilmaiset postikulut Suomeen kun käytät ostoksiisi yli $39 (poislukien julisteet). Ostokset voi maksaa luottokortilla tai Paypal:lla.

Katso tästä vastaava lista kiinalaisista vaatekaupoista!

Muista nämä Kiinalaisista nettikaupoista tilatessa!

Suosittelemme lukemaan MaksuKamun Kiinasta tilaaminen -oppaan ja ostoksille lähtiessä muistamaan erityisesti nämä asiat:

  • Maksukortin tietoja ei kannata antaa jokaiselle pikkukaupalle joka vastaan tulee. Jos kyseessä ei ole tunnettu ja luotettava nettikauppa niin suosittelemme käyttämään maksamiseen Paypal-tiliä jolloin korttitietosi ovat turvassa.
  • Kiinalaisten verkkokauppojen halpojen hintojen ja ilmaisen toimituksen kääntöpuoli on yleensä pitkä toimitusaika. Varaudu siis pitkään, jopa kuukausien toimitusaikaan tilaamalla tärkeät tuotteet hyvissä ajoin.
  • Älä tilaa halpoja tuotteita jotka saattavat olla turvallisuusriski. Esimerkiksi liian edulliset akut, laturit, muut sähkölaitteet, elintarvikkeet, kosmetiikka ja hygieniatuotteet on parempi jättää verkkokaupan hyllyyn.
  • Tulli voi tuhota tilauksesta löytämänsä piraattituotteet ilman korvausvelvollisuutta. Älä siis tilaa tunnettujen länsimaisten tuotteiden kopioita.
  • Muista hyödyntää MaksuKamun neuvottelemat alennuskoodit. Löydät koodin kaupan esittelyn lopusta. Alennuskoodeja voi käyttää kuka tahansa ja mahdolliset erityisehdot on mainittu koodin yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *