Western Union rahanlähetyspalvelun tunnus

Western Union maksut Suomessa

Western Union (WU) on jo yli 150 vuotta sitten perustettu rahanvälityspalvelu joka toimii nykyään osittain myös verkossa. Suurin ero esimerkiksi Paypal-rahalähetyksiin on se että maksun vastaanottaja saa nostettua rahalähetyksen ainoastaan asioimalla Western Unionin toimipisteessä. Rahat siirtyvät siis WU-toimipisteestä (tai netistä) toiseen WU-toimipisteeseen. Rahasiirron kulkua voi seurata netissä lähettäjän nimen ja kontrollinumeron (MTCN) perusteella. Kontrollinumero annetaan rahan lähettäjälle lähetyksen yhteydessä. Rahan vastaanottaminen vaatii aina käynnin toimipisteessä mutta hyvänä puolena tässä on se että rahan vastaanottajalla ei tarvitse olla WU tiliä eikä aikaisempaa asiakkuutta, rahaa voi siis vastaanottaa kuka tahansa. Rahansiirrot onnistuvat kun lähettäjä ja vastaanottaja esittävät virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi, kuvallinen ajokortti tai henkilökortti) toimipisteessä asioidessaan. Rahat maksetaan ulos tavallisesti paikallisessa valuutassa. Western Union ei ole netin nopein tai turvallisin rahanlähetystapa mutta edelleen sitä satunnaisissa paikoissa käytetään. Suurin riski ei ole itse rahanlähetysprosessissa vaan riski liittyy enemmänkin rahan vastaanottajan luotettavuuteen. Lähetettyjä rahoja on lähes mahdoton saada takaisin jos esimerkiksi vastaanottaja ei lähetäkään sovittua kauppatavaraa rahojen lunastamisen jälkeen.

Western Union maksun lähetyksen voi toimeenpanna yrityksen toimipisteessä joita Suomessakin on useita tai nettisivun kautta Nordean tai Osuuspankin tililtä. Online maksun voi rahoittaa myös luottokortilla. Maksuja voi lähettää kaikkiin maihin ja kaupunkeihin joista yrityksen toimipiste löytyy, voit tarkistaa täältä sijainnit.  Toimipisteitä on ympäri maailman yli 200 maassa rahanvaihtopisteissä, supermarketeissa ja lähikaupoissa. Rahan lähetys on aina lähettäjän vastuulla eikä minkäänlaista vakuutusta ole joten en suosittele WU-rahasiirtoa tuntemattomalle henkilölle tai yritykselle jonka luotettavuudesta et ole varma.

Rahasiirtojen kustannukset vaihtelevat kohdemaan ja siirrettävän summan mukaan. Western Unionin sivulla on laskuri johon voit syöttää haluamasi rahalähetyksen tiedot ja saat tietää kustannukset. Esimerkiksi 200 euron lähetys Suomesta Amerikkaan maksaa 21 euroa. Maksaisit siis toimipisteessä yhteensä 221 euroa. Huomioi myös vaihtokurssit jotka ainakin online-laskurin mukaan on laskettu todella reilusti WU:n hyväksi.

Western Unionin Suomenkieliselle sivulle pääset tästä

4 Kommenttia

  1. Kun lähettää rahaa Western Unionilla pitää olla tarkkana, että vastaanottajan kaikki nimet tulee kirjattua tarkalleen niinkuin ne on passissa.
    WU:n lähetyslomake kysyy esimerkiksi espanjan kohdalla kuin etunimen ja sukunimen, mutta kaikki muutkin nimet pitää huomata kirjoittaa mukaan.

  2. Moikka! Kun lähettä rahaa wun-n kautta Bosnian miten paljon maksaa provisio esimerki 100€

  3. Kun lähettää rahaa Western Union:in toimipisteestä niin mitä tarvitset rahan lisäksi? Ja ikäraja?

  4. siis onkos tossa wu:n jutussa oma tili? siis voinko käydä matkahuollossa laittaa tonne esim. 100e ja sit maksaa sillä 2 eri juttuueripaikkoihin ku oon netissä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *