Visa electron maksukortin logo

Visa Electron kortti

Visa Electron on lähes jokaisen Suomalaisen pankin tarjoama sirukortti (debit) jolla voi nostaa automaatista rahaa sekä maksaa ostoksia suoraan pankkitilin varoja käyttäen joko kaupoissa, netissä ja jopa ulkomailla. Tilin kate varmennetaan ja raha veloitetaan reaaliajassa omalta pankkitililtäsi joka oston tai noston yhteydessä. Tarvitset siis aina tilin korttia tarjoavaan pankkiin jotta korttia voi hakea. Electron kortissa ei ole koskaan luotto-ominaisuutta (credit) eli et voi käyttää enempää rahaa kuin tililläsi on. Tästä huolimatta kortissa on erittäin hyvät turvallisuusominaisuudet kuten vuorokausikohtaiset nosto- ja maksurajat. Nämä rajat määritellään aina asiakkaan kanssa kun korttia haetaan.

Kotimaassa Visa Electron kortilla voi nostaa rahaa mistä tahansa automaatista, ulkomailla rahaa voi nostaa Visa-automaateista. Automaatit tunnistat Visa ja Verified by Visa logoista.

Visa Electron korttia voi joissain pankeissä hakea vanhempien suostumuksella jo 10-vuotiaana (OP), omatoimisesti kortin voi hakea 18-vuotta täytettyään tai aiemmin jos sinulla on säännöllisiä tuloja. Nuorille Visa Electron kortti on pankkitilin yhteydessä ilmainen eikä siitä peritä kuukausimaksua. Tämän jälkeen kortista aletaan yleensä periä ~muutaman euron kuukausimaksua. Tämä maksullisuuden ikäraja on esimerkiksi Nordealla 18-vuotta, Osuuspankilla ja Sampolla 26-vuotta ja Aktialla 28-vuotta. Käteisnostot Suomessa Otto-automaateilta ovat aina ilmaisia. Ulkomailla rahan nostamisesta peritään erisuuruisia maksuja pankista riippuen, yleensä 2,5% nostettavasta summasta + 2€ kertamaksu.

Visa Electron maksaminen netissä

Netissä maksaminen Visa Electronin avulla voi olla joskus turhauttavaa. Joidenkin pankkien Electron käy lähes joka paikassa missä Visa-luottokorttikin käy mutta jotkin pankit vaativat että verkkokauppa käyttää Verified by Visa palvelua.Verified by Visa tunnus Verified by Visa on pankkien ja Visa-luottokorttiyhtiön yhteistyössä kehittämä turvaominaisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa maksun varmistamista omilla verkkopankkitunnuksillä.  Tunnistat nämä kaupat Verified by Visa ja Visa Electron logoista. Lisäksi esimerkiksi Sampopankki vaatii verkkomaksuominaisuuden päällekytkemisen verkkopankin kautta ennen kuin nettikäyttö onnistuu.

Nettikeskusteluiden ja omien kokemusteni perusteellä Nordea ja Sampo kelpaavat netissä kaikkein laajimmin. Voit myös liittää ainakin Sampon, Danske Bankin, Nordean ja Osuuspankin Electron-korttisi Paypal verkkomaksupalveluun tai siirtää sillä rahaa Moneybookers nettilompakkoon jolloin käyttömahdollisuudet moninkertaistuvat.

Visa Electron hintavertailu

Olen koonnut tähän suurimpien Suomalaisten pankkien Visa Electron hinnastojen vertailun. Osalta joidenkien toimintojen hinnat puuttuivat tai sitten ne on niin hyvin piilotettu että en niitä löytänyt. Kaikki hinnat ovat perushintoja. Keskittämällä asiakkuutesi voit saada erilaisia avain- ja kanta-asiakas alennuksia.

NordeaOsuuspankki (OP)AktiaSäästöpankkiSampo
Avausmaksu0€0€0€0€0€
Kuukausimaksu1,50€1,50€2€3€0,50€
Kuvakortti12€9€10€10€
Tapahtumakysely automaatilla0,75€?0,50€ / 10 kertaa0,50€ / 10 kertaa0,50€
Käteisnosto Suomessa (OTTO)0€0€0€0€0€
Muilta automaateilta1€1€1% + 1€2% + 1€0€
Euromääräinen automaattinosto EU:ssa1€?1% + 1€2% + 1€0€
Nosto EU:n ulkopuolella2% + 2,50€2,50% + 2€2.5% + 2€2.5% + 2€2,5% + 2€
Nettimaksu muualla kuin Verified by Visa kaupoissaKyllä?EiEi?

5 Kommenttia

  1. Tapahtuuko Visa Electronilla nettiostosta tehdessä myös katevaraus eli toteutuuko periaate ettei voi ostaa enenmpää kuin tilillä on rahaa?

    MaksuKamu: Kyllä

  2. Miten vanha pitää olla että pystyy netissä maksamaan visa electron kortilla(nordea)?

  3. ostin visa electronilla Kiinassa sijaitsevasta kaupasta.Osto keskeytyi kun nettiyhteys katkesi ja näin ollen ostotilini statukseksi jäi ” maksamaton”. Maksu oli tililläni kolme päivää katevarauksena jonka jälkeen se lähti ja veloitettiin tilintäni. Ottaessani yhteyttä kyseisen firman asiakaspalveluun kukaan ei tunnu löytävän maksuani ja siteeraavat vain tilaukseni statusta ” maksamaton”. Olen ottanut jo yhteyttä ties kuinka monennen kerran asiakaspalveluun – tuloksetta. Mitä voin tehdä muuta kuin taas lähettää kopion maksusuorituksestani kyseiseen yritykseen (wholesaledresses.net) kun KUKAAN ei tunnu löytävän maksutapahtumaani????

  4. Osuuspankki velottaa Visa electronista nykyään 2 € kuussa.

  5. Jos alaikäisellä on Visa Electron (esim. OPlla saa 10v jo) ja huoltajalla mahdollisuus nähdä verkosta tilin saldoa jne. Mitä siellä näkyy? Näkyykö mitä on ostettu tai mistä ostettu?

    MaksuKamu: Tilin tapahtumista näkee korkeintaan vain summan, päivämäärän ja ostopaikan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *