Pakettien edelleenlähetyspalvelut ulkomailla

Oletko joskus ulkomailta tilatessa törmännyt tilanteeseen jossa haluamaasi tuotetta myydään vain tietyssä verkkokaupassa mutta et voi tilata sitä koska kauppa ei suostu toimittamaan Suomeen? Joskus kyse on vain siitä että Suomeen toimituksen mahdollisuus on jäänyt ilmoittamatta toimitusehdoissa eli ensimmäisenä kannattaa lähettää yritykselle tiedustelu sähköpostitse. Jos verkkokauppa vahvistaa että Suomeen ei voi tilata, voit vielä kysellä tutuiltasi jos he tuntisivat lähtömaassa jonkun avuliaan ihmisen joka edelleenlähettää tilauksesi sinulle. Jos tämäkään ei tuota tulosta niin ratkaisu ovat kuluttajille suunnatut, pakettien edelleenlähetyspalvelut. Näitä välitysfirmoja toimii lähes kaikissa suurimmissa maissa ja useimmat toimittavat paikallisen verkkokauppatilauksen myös Suomeen.

Miten edelleenlähetyspalvelu toimii?

Edelleenlähetyspalvelu toimivat yleensä siten että rekisteröidyttyäsi palveluun, saat henkilökohtaisen varasto-osoitteen kohdemaassa. Verkkokaupassa tuote/tuotteet tilataan muuten normaalisti mutta syötät vastaanottajan osoitteeksi sinulle luodun osoitteen. Osoite on oikeasti välitysfirman varaston osoite. Osoitteessa olevan henkilökohtaisen tunnisteen ansiosta paketin tiedot ilmestyvät automaattisesti käyttäjätilillesi kun se vastaanotetaan varastolla.

Saat ilmoituksen sähköpostiisi kun tilauksesi on saapunut välitysfirman varastolle. Tämän jälkeen sinun tulee yleensä täyttää paketin sisältöä koskeva kysely. Tämä tehdään lopullista maahantuonti-ilmoitusta varten ja kyselyllä selvitetään myös ettei lähetyksessä ole kiellettyjä aineita. Esimerkiksi irto-akkujen lentokuljetuksiin on nykyään melko tarkat säännöt. Tuonti-/kuljetusrajoitukset kannattaa selvittää ennen kuin tilaat mitään varasto-osoitteeseesi.

Käyttäjätililtäsi näet varastolle saapuneen paketin tarkan painon ja mitat. Välitysfirma veloittaa kuljetuksen sinulle Suomeen näiden perusteella ja lisää päälle oman palkkionsa. Useimmiten saat valita useista eri hintaisista toimitustavoista ja toimitusaika yleensä lyhenee hinnan kasvaessa.

Joissain palveluissa sinulla on mahdollisuus säilyttää tilauksiasi varastolla useamman viikon tai jopa kuukausia. Voit siis tilata varastolle useamman paketin ja sitten yhdistää ne yhdeksi edullisemmaksi toimitukseksi Suomeen. Vaikka haluamasi verkkokaupat lähettäisivätkin Suomeen, voit siis käyttää välityspalvelua myös kuluissa säästämiseen.

Välitysfirmoja eri maissa

Vaikeinta koko prosessissa on löytää luotettava ja kohtuuhintainen välitysfirma. Mainostus Suomessa on olematonta joten etsintää hankaloittaa sekin että palveluilla ei ole vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Englanniksi vaihtoehtoja löytyy liittämällä kohdemaa sekä joku seuraavista lausekkeista: Parcel Forwarding, Package Forwarding, Forwarding Service tai Shipping Address. Tässä MaksuKamun suosittelemat palvelut joista osasta löytyy myös henkilökohtaisia kokemuksia:

MyUS välityspalvelun logo

MyUS (Yhdysvallat / USA)

MyUS on MaksuKamun eniten käyttämä välityspalvelu Yhdysvalloissa. Suurin syy valintaan on MyUS:n hinnoittelutapa. Suomeen lähtevät paketit hinnoitellaan pelkän painon mukaan kun muualla hinta lasketaan ”tilavuuspainon” mukaan. Pelkän painon mukaan laskutus on lähes poikkeuksetta edullisempaa loppukäyttäjälle. Toiminnoiltaan palvelu ei juurikaan eroa muista vastaavista. Ostokset tilataan henkilökohtaiseen varasto-osoitteeseen Amerikassa, josta ne voi edelleen lähettää Suomeen. MyUS tarjoaa kaksi eri tilivaihtoehtoa. Ilmainen ”Single Package” -tili on paras vaihtoehto jos tilailet satunnaisia paketteja. Premium-tili mahdollistaa useampien pakettien säilytyksen varastossa ja yhdistelyn yhdeksi toimitukseksi ilman lisämaksua mutta tästä peritään 9.99 dollarin kuukausimaksu. Rekisteröitymällä palveluun tästä linkistä, saat ensimmäisen tilauksen toimituskuluista 20% alennuksen. MyUS ei ole suosituin palvelu, mutta kokemuksemme perusteella paras Amerikasta paketteja edelleenlähettävä firma.

Pakettien välityspalvelu Shipiton logo

Shipito (Yhdysvallat / USA)

Shipito on Yhdysvaltojen suosituin välitysfirma ja se välittää tilauksia kaikista USA:n verkkokaupoista yli 220 eri maahan, Suomi mukaanlukien. MaksuKamun testaama ja luotettava välityspalvelu! Lue tästä palvelun tarkempi esittely ja kokemuksia.

Uudelleenohjaa UK-tilaukset Suomeen F2M:llä

Forward2Me (Iso-Britannia / UK)

Forward2Me on Brittien suosituin välityspalvelu. Se välittää toimitukset Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista lähes kaikkialle maailmassa, mukaanlukien Suomi. Forward2Me on MaksuKamun testaama ja luotettavaksi toteama palvelu. Lue tästä tarkempi esittely ja kokemuksia.

MyGermany.com logo

MyGermany (Saksa)

MyGermany on luotettavin Saksalainen pakettien välittäjä. Trustpilot arvioiden perusteella 95% asiakkaista on täysin tyytyväisiä palveluun. Sivusto on ammattimainen ja täysin englanninkielinen. Yhden euron avausmaksulla saat Saksalaisen osoitteen johon voit ohjata tilauksesi. Uudelleenlähetys Suomeen kuriirikyydillä (DHL tai FedEx) on hämmästyttävän edullista jopa painavammille paketeille. Uudelleenlähetyksen voi maksaa Paypal:lla tai kortilla.

Hanki oma Saksalainen varasto-osoite Mailboxde:n avulla

Mailboxde (Saksa)

Mailboxde on toinen Suomalaisten käyttämä välityspalvelu Saksassa. Nettikokemuksia lukemalla selviää että palvelu on luotettava. Verkkosivusto on ehkä hieman vanhahtavan oloinen mutta tärkein eli hintataso on kohtuullinen. Palvelu on käytettävissä englanninkielisenä.

AussFF.com.au välitysfirman logo

AusFF (Australia)

AusFF välittää tilaukset Australian verkkokaupoista Suomeen. Nettiarvosteluiden perusteella kyseessä on luotettava yritys ja postitushinnat ovat kohtuullisia varsinkin kevyemmille paketeille. Rekisteröitymällä oheisesta linkistä saat bonuksena 10 Australian dollaria krediittiä asiakastilillesi. Voit kattaa sillä osan uudelleenlähetyksen kustannuksista. Saat lisäksi yhden (One off Plan) paketin toimituksen ilman välityspalkkiota kun syötät rekisteröitymisen yhteydessä alennuskoodin: HI5

Superbuy.com logo

Superbuy (Kiina / Hongkong)

Superbuy on tunnetuin ja luotettavin kiinalaisista verkkokaupoista ja muista palveluista tilauksia välittävä palvelu (tai Agentti kuten he itse itseään kutsuvat). Superbuy:n välityksellä voit tilata mm. Taobao.com, 1688.com, Tmall.com ja JD.com verkkokaupoista. Superbuy myös osittain kääntää kyseisten palveluiden tilaus-sivut Englanniksi (kun syötät haluamasi tuotteen linkin Shopping Agent -hakuun) tai voit etsiä suosituimpia tuotteita suoraan Superbuyn tietokannasta.

Superbuy:n Expert-palvelun avulla voit tilata tuotteita myös Wechat-myyjiltä tai Yupoo.com -kuvapalvelussa tuotteitaan esitteleviltä myyjiltä. Tämä tosin vaatii jo huomattavaa perehtymistä sillä varsinaista tuotehakua ei näissä palveluissa ole.

Superbuy-agentti ei yllä mainituista välityspalveluista poiketen luo asiakkaalle omaa varasto-osoitetta. Superbuy nimittäin hoitaa puolestasi tuotteen tilaamisen heidän varastolleen sekä toimittamisen edelleen kotiosoitteeseesi. Saat myös halutessasi laadunvalvontavalokuvat varastolle saapuneista tuotteista ennen varastolta edelleenlähetystä. Näin voit palauttaa tuotteen jonka laatuun et ole tyytyväinen jo ennen kuin se lähtee alkuperämaasta.

Superbuy ottaa välityspalkkion valuuttakurssimuutoksen ja toimitusmaksun yhteydessä. Muita lisämaksuja ei tule (jos et käytä Expert-palvelua) paikallisia veroja lukuunottamatta.

Mitä pakettien välitys maksaa?

Ensimmäisenä tulee ottaa huomioon verkkokaupan toimitusmaksu varasto-osoitteeseen. Koska tämä lähetys tapahtuu maan sisällä, kulut ovat yleensä todella edulliset tai usein jopa ilmaiset.

Lisäksi maksettavaksi tulee välitysfirman veloittamat toimituskulut Suomeen ja välityspalkkio. Näillä firmoilla on yleensä niin suuret volyymit että toimitusten hinnat on saatu neuvoteltua paljon kuljetuspalveluiden perushinnastoa edullisemmaksi. Toimituskulut riippuvat paketin koosta ja painosta sekä haluamastasi toimitusnopeudesta. Yleensä edullisin vaihtoehto on tavallinen lentoposti (Airmail). Voit käydä laskemassa ennusteen pakettisi kuluista välitysfirmojen tarjoamilla laskureilla.

Kirjepostiosoite USA:sta

Oma postiosoite USA:sta

Jos syystä tai toisesta tarvitset Amerikkalaisen postiosoitteen kirjepostille (paperiset dokumentit) niin sekin onnistuu. Postin edelleenlähetyspalvelua tarjoaa Mailbox Forwarding Inc. niminen yritys.

Palvelu toimii siten että asiakastilin avauksen yhteydessä sinulle luodaan oma henkilökohtainen postilaatikkonumero yrityksen toimipaikkaan. Postiosoite on joko Michiganissa, Floridassa tai Kaliforniassa. Tämän jälkeen voit ohjata haluamasi postin omaan laatikkoosi.

Kun laatikkoon saapuu postia, sinulle tarjotaan muutamaa eri vaihtoehtoa. Valitsemalla skannauksen (Scan), postisi skannataan ja pääset lukemaan sen sähköisesti suojatun asiakastilisi kautta. Jos kyseessä on arkaluontoinen materiaali tai muuten et halua että sisältöä skannataan, voit valita postin uudelleenlähetyksen (Forward) Suomeen. Tällöin posti jatkolähetetään sinulle avaamattomana. Jos laatikkoon on tullut turhaa postia niin voit määrätä sen myös suoraan tuhottavaksi (Shred).

Palvelua ei voi käyttää kertaluonteisesti, se pitää hankkia vähintään kuukaudeksi kerrallaan. Kuukauden jäsenyys maksaa alkaen $14.95. Lisäpalveluista saatetaan periä myös erillinen kertamaksu. Tästä pääset avaamaan MailboxForwarding -asiakastilin.

Usein kysyttyä välitysfirmoista

Onko välitysfirman osoite ”Residential” vai ”Business”?

Jos verkkokaupassa kysytään osoitetietoja syöttäessä onko osoite yksityinen (residential) vai yritys niin valitse jälkimmäinen.

Mitä syötän verkkokaupassa puhelinnumerokseni?

Älä syötä puhelinnumeroksi välitysfirman puhelinnumeroa (paitsi jos heidän omassa ohjeistuksessaan tätä erikseen suositellaan)! Anna oma puhelinnumerosi vaikka ilman +358 alkua. Joskus Amerikkalaiset verkkokaupat vaativat että puhelinnumero on Amerikkalainen. Tässä tapauksessa voit hankkia oman Amerikkalaisen puhelinnumeron esimerkiksi Skypeltä.

Verkkokauppa vaatii että maksu tehdään Amerikkalaiselta kortilta?

Tässä tapauksessa voit hankkia virtuaalisen pankkikortin joka tunnistetaan verkkokaupassa Amerikkalaiseksi. Tällaisen voi hankkia esimerkiksi USunlocked.