Tienaa rahaa blogilla tai nettisivulla

Olet varmaan huomannut että tälläkin nettisivulla on ulkopuolisten tahojen tarjoamia mainoksia. Jos sinulla on oma nettisivu tai blogi niin voit itsekin aloitta lisärahan tienaamisen sijoittamalla omalle sivullesi haluamiasi mainoksia. Jos ei, niin sellaisen voi perustaa helposti. Katso tästä mitä kotisivuohjelmia ja webhotelli palveluita suosittelemme. Netissä mainostavia yrityksiä on käytännössä Suomessakin tuhansia joten löydät varmasti oman sivustosi aiheeseen liittyviä tuotteita ja mainoksia. Kätevin tapa hankkiä mainoksia on rekisteröityä yhteen isompaan mainoksia tarjoavaan palveluun eli kumppanuusmarkkinointiverkostoon (engl. affiliate network) jossa mainostajat kokoontuvat ja tarjoavat mainoksia käyttöösi vain tällä yhdellä rekisteröitymisellä. Kun olet löytänyt haluamasi mainostajan, tuotteen ja mainoskuvan (eli bannerin) niin voit asettaa sen nettisivullesi helposti lisäämällä vain pienen koodinpätkän haluamaasi kohtaan blogia tai nettisivustoasi. Myös henkilökohtaisen seurantakoodisi (engl. affiliate id) sisältävän linkin lisääminen sivustosi sisällön joukkoon toimii tehokkaasti. Mainoksien lisäämisen jälkeen sivustosi kävijät toivottavasti kiinnostuvat mainoksessasi olevasta tuotteesta ja mahdollisesti jopa ostavat sen. Näiden kävijöiden tekemistä klikkauksista ja ostoksista sinä tienaat rahaa. Mainoksia voi myös mm. lähettää sähköpostiin liitettynä ja lisätä uutissyötteisiin (rss). Mainoksia on yleensä kolmea eri tyyppiä. Muitakin on mutta niitä harvemmin käytetään.

  1. Mainokset joista tienaat rahaa kun joku klikkaa sitä (CPC eli Cost Per Click). Näistä tienaat yleensä pikkusummia per klikkaus kuten 0.05€, 0.10€ tai 0.20€ mutta jos klikkaajia on paljon voi lopullinen summakin olla huomattava.
  2. Mainokset joista tienaat rahaa kun joku ostaa mainostettavan tuotteen mainoksesi kautta (CPA eli Cost Per Action). Palkkiot rekisteröitymisistä voivat olla senteistä kymmeniin euroihin riippuen mainostettavasta tuotteesta.
  3. Mainokset joista tienaat rahaa kun joku rekisteröityy mainoksesi kautta mainostettavaan palveluun (CPL eli Cost Per Lead). Yleisin mainostyyppi Suomessa on CPL ja myös palkkiot ovat hyvät, muutamista euroista kymmeniin euroihin per tapahtuma. Palkkio on yleensä prosenttimääräinen ostostapahtuman summasta.

Maksettavat palkkiot (engl. commission) riippuvat täysin valittavasta mainoksesta ja palkkiot voivat vaihdella paljonkin. Kannattaa siis käyttää aikaa omalle sivulle sopivien ja hyvin maksavien mainostajien valintaan. Markkinointiverkoston seurantasivulta voit tarkistaa kuinka usein linkkejäsi näytetään, klikataan ja miten paljon olet mainosten näytöillä tienannut.

Katso tästä parhaat kumppanuusmarkkinointi-verkostot Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *