Paypal maksupalvelun tunnus

Paypal esittely ja ohjeet

Paypal on palvelu joka mahdollistaa rahansiirrot yksityishenkilöiden välillä sekä verkkokauppatilausten maksamisen niin ulko- kuin kotimaassakin. Rahat siirtyvät vastaanottajalle joko Paypal-tiliin liitetyltä kortilta tai Paypal-tilillä olevasta saldosta.

Paypalin käyttöön vaaditaan nykyään jonkinlainen maksukortti. Paypal-tililtä ei voi lähettää maksuja ennen kuin tili on vahvistettu maksukortin tietoja käyttämällä. Tavallinen Visa Electron debit-kortti riittää. Toki luottokortinkin liittäminen onnistuu mutta Paypalin etu on juuri se että luottokortitonkin voi maksaa ulkomaille. Ainakin Sampon, Nordean, Danske Bankin ja Osuuspankin Electron-kortit toimivat Paypalin kanssa. Myös OP:n kortti siis toimii nykyään.

Jos käytät korttiasi netissä enemmänkin niin suosittelen ottamaan ylimääräisen tilin jota käytät pelkästään Paypal- ja muihin nettimaksuihin. Tällä tilillä pidät vain tarvittavan (pienen) määrän rahaa. Tämä siltä varalta jos kuitenkin kortin tiedot jostain vuotavat niin et ainakaan menetä merkittäviä summia. Ainakin itse olen sen verran vainoharhainen että käytän tätä tapaa vaikka koskaan ei ole mitään ongelmia ollutkaan.

Paypal:n käyttö on erittäin turvallista kunhan käytät ostoksia tehdessäsi maalaisjärkeä. Älä tee ostoksia epäilyttävän näköisiltä nettisivuilta tai huonopalautteisilta huutokauppamyyjiltä. Älä kerro salasanaasi kenellekään, edes Paypal itse ei sitä sähköpostilla sinulta kysy KOSKAAN. Vaihda salasanaa usein ja tyhjennä selaimesi välimuisti aina käytön jälkeen. Älä vastaa epäilyttävän näköisiin sähköposteihin tai seuraa linkkejä joiden kohteesta et ole varma. Liikkeellä on myös paljon todella aidon näköisiä huijaus- ja valesähköposteja ja Paypal-sivuja joten ole tarkkana mihin salasanasi syötät. Täällä lisää tietoa Paypal huijauksista ja apua asian selvittämiseen.

Paypal:n hyväksyviä liikkeitä on pelkästään Paypal:n sivulla listattu kymmeniä tuhansia ja tämä on vain raapaisu pinnalta. Tutustu tästä esimerkiksi superedullisiin kiinalaisiin sekatavara- ja vaatekauppoihin joista lähes jokainen kelpuuttaa Paypal-maksut.

Itse olen tehnyt satoja Paypal siirtoja ilman suurempia ongelmia. Paypal maksun hyväksyvät kaupat tunnistat yleensä näistä myyjän sivulta löytyvistä logoista:

Paypal maksun hyväksyvä kauppaTämä kauppa hyväksyy Paypal maksun Paypal maksun hyväksyvä kauppaPaypal maksunappi

Tästä pääset ohjeeseen: Paypal-tilin avaus

86 Kommenttia

 1. Hei. Olen myymässä jotain tuotetta ja tein sitä varten Paypal tilin. En ole sitä ennen käyttänyt. Miksi minun pitää ostaa joku iTunes kortti ja maksaa 250€? Onko s oikein? Yt.saija

  MaksuKamu: 99.9% varmuudella sinua ollaan huijaamassa. Elektroniset lahjakortit ovat huijarien yleisesti käyttämä kikka.

 2. Saan jatkuvasti unverified-ilmoituksen paypal-tilistäni, vaikka liitin siihen pankkitilin. Ohjeet verifioinnista, mitä löydän, viittaavat toisenlaiseen käyttöliittymään kuin suomenkielisellä paypalillä on. En löydä mistään asetuksista tai valikoista verifiointimahdollisuutta.

 3. Minä olen ollut eBayssa 20 vuotta ja käyttänyt PayPalia melkein yhtä kauan. Se on todella kätevä Ja rahat ovat heti perillä. On turvallinen maksutapa koska se palauttaa rahasi jos tuote ei saavu tai on väärä tai rikki. Niin tosin eBaykin. Englannin kieli on tarpeen jos joutuu tappelemaan myyjien kanssa. =)

 4. Siirsin ensimmäistä kertaa rahaa Paypal-tililleni tehdäkseni ostoksen eBayssä. Sivu ei kuitenkaan suostu aukeamaan kun pitäisi maksaa, Paypal siis ei suostu avautumaan vaan jumittaa sisäänkirjautuessa ja sitten ei tapahdukkaan mitään muuta kun jumitusta, en usko että se on tuosta eBaysta kiinni kun muut maksutapavalinnat onnistuisivat, ja olen kokeillut eri tietokoneilla.

 5. Yritän valita PayPalin maksutavaksi Google Playssa. Kun sitten yritän kirjautua PayPaliin, tulee teksit: ”Virhe. Jokin meni vikaan. PayPal-tilisi lisäämisessä oli ongelma, koska PayPalissa valittu maksutapa oli virheellinen. Päivitä maksutapa PayPalissa tai valitse toinen maksutapa.” En löydä PayPalissa tapaa vaihtaa maksutapaa. Miten sen pitäisi onnistua?

 6. PayPal tiliini on liitetty pankkitili.
  Jos haluan perustaa pankissani verkkomaksuja varten oman tilin, niin onnistuuko PayPal:issa liitetyn tilin vaihto vai pitääkö vanha lopettaa ja perustaa uusi ?

 7. PayPal-tiliä muodostettaessa osoitekysymyksessä kysytään postal codea. Miten suomalaiset postinumerot tulisi kirjoittaa, että kelpaa?

 8. Hei!

  Maksoin Hotels.comin hotellin paypal tilin kautta. Tilillä näkyy miinusmerkkinen lasku, mutta pankkitililtäni ei ole mennyt kyseistä summaa. Koitin tänään varmistaa korttiani, mutta tililtäni ei ole mennyt varmistussummaakaan. Kestääkö varmistussumman ottaminen tililtä kauankin? Ja varmistuksen jälkeen meneekö lasku sitten suoraan tililtäni vai joudunko siirtämään paypal tilille rahaa? Yritin lukea ohjeita, mutta en ihan ymmärtänyt. Kiitos siis avusta jo etukäteen:)

 9. Hei, olen kerran aiemmin tilannut ebaysta paypalin kautta ja se sujui ilman ongelmia. Kuitenkin kun olin toisen kerran menossa ostelemaan tavaroita, Ebay ilmoitti ettei maksu onnistu. Paypalissa poistin kortin tiedot ja yritin laittaa saman kortin tiedot uudelleen, mutta Paypal ilmoitti ”kortti käy, kokeile toista korttia”. Korttina toimii Visa Electron omaSP. Mistäköhän moinen johtuu ja mitä voisin tehdä, jotta maksaminen onnistuisi taas?

 10. Miten saan unohtuneen salasani selville. Olen useaan kertaan yrittänyt jo sillä unohtuneen salasanan toiminnolla mut se palaa aina takaisin samaan pisteeseen kun olen antanut s.posti osoitteni ja kirjoittanut koodin. Kuitenkaan sähköpostiini ei ole tullut mitään viestejä.

 11. Moi,

  Onko kuin turvallista ostaa yksityiseltä henkilöltä kelloa siten että paypal toimisi maksu kanava, maskussa käytän visa korttia? Eli jos tavaraa ei tule niin miten käy ostajalle?

 12. Jos maksan yksityishenkilölle asunnon vuokratakuun paypalilla ja summa on thaimaan pateina, muuttaako paypal maksun automaattisesti euroiksi vai miten? Vai maksanko euroina ja hän saa rahansa sitten pateina? Nimimerkki ihan ulalla.

 13. Mikä on polku, että näkisin paypall tilini saldon? Näen erittelyn ostoksista ja pankista rahasiirroista mutta miten tiedän paljonko tililläni on rahaa?

 14. Miten voin vaihtaa uuden visa kortin paypal tilille kun edellinen vanhentunut??

 15. Hei. Olen Yrittänyt saada tiliäni PayPaliin mutta joka kerta herjaa ettei minun IBAN käy. Eikö PayPal toimikaan kaikissa pankeissa? Itselläni on siis Oma Säästöpankin tili.

 16. hei
  jouduin luottokortti huijauksen kohteeksi, kuoletin huijatun kortinnumeron pankissa, sain viikon kuluttua uuden kortin jossa oli ihan eri numerot kuin vanhassa kortissa , jota olen käyttänyt paypal tilissäni. nyt kysyn miten saan uuden kortin numerot paypal tilileni että pääsen käyttämään paypal tiliäni.

 17. Avasin PayPal-tilini jo melkein tunti sitten, mutten ole vieläkään saanut varmistussähköpostia sähköpostiini. Paypalin confirm your email -sivu sanoo kuitenkin ”we sent you an email”. Kuuluuko varmistussähköpostin saapumisessa kestää näin kauan?

 18. olen yrittänyt etsiä tietoa, mulla on osuuspankki ja meinasin siirtää paypal tilille rahaa, pankki kysyy saajan osoitetta mikä se on? ymmärsinkö oikin et osuuspankin mun omilta sivujen kautta tehdään maksu paypal tilille kuin maksais laskun

 19. Moikka

  Olen epävarma olenko tehnyt PayPal tilin ja haluaisin selvittää mitenkä saan salasanan vaihdettua jos tili on olemassa , koska en tietääkseni ole tälläistä tehnyt .
  Olisi hyvä jos olisi ohjeet mitenkä se vaihdetaan

  Ystävällisin Terveisin Irma Riihonen

 20. Hei

  Miksi sisäänkirjautumisen ohessa kysytään kortin numeroa, jos on yrittänyt kirjautua tilille sisään, mutta salasana on ollut väärä?

 21. Hei. Mistäköhän johtuu että kun ostan paypalin kautta esim ebaysta, veloitus menee luotolta eikä pankilta? Eli siis creditiltä eikä debitiltä.
  Miten tämän voi muuttaa?

  MaksuKamu: Syöttämällä kortin debit-numeron Paypaliin. Credit (luotto) -numero on kortin etupuolella, Debit on kortin kääntöpuolella.

 22. Kun ostaja maksaa myynnissä olevan tuotteeni paypall-tilille, niin saanko siirrettyä rahat mitenkään tililleni?

  MaksuKamu: Paypal tililtä löytyvä Withdraw-toiminto on tätä varten.

 23. Hei! Pikku mokan menin tekemään. Siirsin 30€ Paypal tililleni Top Up (Instantlyllä) eli siis suoraan pankkitililtä Trusty Group AB:n kautta, tulin kuitenkin toisiin aatoksiin ja halusin siirtää rahat takaisin pankkitililleni. Olin hämmentynyt, miten tämä tehdään ja sitten huomasin, että recent activityssä näkyi ”Issue Refund”, mutta tämä vissiinkin tarkoitti vain sitä, että ne rahat menivät takaisin Trusty Group:ille. Yhteyksissä olen ollut Trustyn kanssa, mutta apua en saanut. Onko nämä rahat nyt kadonneet bitti avaruuteen??

 24. Paypal tilini ilmoittaa että se on ”limited” eli käyttö rajattu.Näinollen en voi lähettää maksua.
  Ohjeen mukaan olen vaihtanut salasanan ja tehnyt varmennuskysymyksiin uudet vastaukset.
  Nyt tili odottaa paypal numeroa joka on nelinumeroinen.Sain kyseisen numerosarjan op-visa asiakaspalvelusta muttei sen syöttö silti poistanut rajausta.Miten etenen asiassa?

 25. Heippa, minulla olisi ongelma, olen myymässä autoa ja ukrainasta otettiin yhteyttä minun piti luoda paypall tili, ja sinne on nyt maksettu 6800€ siis ostaja, mutta en näe rahasummaa tilillä, minun pitäisi lähettää 500€ autonhakijalle, ilmeisesti omista rahoistani johon en todellakaan suostu. Miten minun pitäisi toimia. Missään tilillä ei rahoja näy. En edes tahdo myydä enään autoa ulkomaille kun menee näin vaikeaksi.

 26. ”Maksut koitetaan lähettää ensin Paypal-varoista ja jos niitä ei ole niin käytetään korttia.” Kysymys kuuluu, jos tilaan jotakin ulkomailta ja Paypal-varat kattavat vain osan summasta niin meneekö maksu automaattisesti niin että ensin otetaan Paypal tililtä mitä siellä on ja sitten loput kortilta?

  MaksuKamu: Tässä tapauksessa maksu menee juuri kuvailemallasi tavalla.

 27. Miten saa Paypal tilistä kuukausi tiliotteen?

 28. Miksi paypal veloittaa mastercard korttia käyttäessä luottopuolelta. Aikaisemmin Visa Electronilla meni maksu aina tililtä. Saako mastercard kortin käyttämään ainoastaan pankkitiliä, eikä luottoa?

 29. Hei!
  Loin PayPal-tilin ilman luottokorttia. Siirsin äsken paypal tililleni rahaa top uppina (instantly). Rahoja ei kuitenkaan näy vielä paypal-tilillä.Kauanko rahan siirrossa yleensä menee? Siirsin rahat op:n tililtä, kaikki tiedot olivat valmiina maksua suorittaessa (en kopioinut mitään paypalin sivuilta, viestikenttä jäi tyhjäksi, viitenumero yms oli valmiina) Olen ostamassa brittiläisestä verkkokaupasta vaatteita ja sain maksua varten vain sähköpostiosoitteen, onko tämä oikein? Hinnan sain puntina, laitanko siis maksun puntina vai muutanko sen euroiksi? Kiitos vastauksesta!

 30. Mistä tiedän, onnistuiko siirto tililtäni paypal-tilille? Siis näen kyllä sen tilitiedoistani, että maksu on lähtenyt, mutta miten nään sen sitten paypal-tilille, että koska se on sinne tullut?

 31. Miulla on ollut Mastercardin kautta PayPal jo muutaman vuoden. Nyt PayPal pyytää minua ilmoittamaan uuden 3-numeroisen tunnuksen Masteard korttiini.
  Danske Bank on kuitenkin uusinut kokonaan asiakaspalvelunsa korttien suhteen.
  Tämän vuoksi vanha Mastercard Gold korttini on poistettu ja olen saanut kokonaan uuden MasterCard Gold kortin, jonka koko numeero on eri kuin vanhassa
  kortissani. En tiedä miten saan tämän koko kortin numeron muutettua uuteen, ainakaan sillä sivulla joka aukeaa meilistä jossa pyydetään päivittämään 3-numeroinen tunnusluku, kokok kortin numeroa ei voi muuttaa ja en haluaisi ryhtyä rekisteröitymään uudelleen, silloin pitäisi muutta e-mailosoite ym.

  Voitissteko nuevoa, miten minun on toimittava.
  Pia Kuikka

 32. Ajattelin luoda Paypal tilin, mutta tuli mieleen että olen alaikäinen joten mitä tapahtuu jos jään kiinni? Tuleeko postilaatikkoon mitään laskuja/kirjeitä kun liitän VISA electronin paypal tilii?

 33. Kysymys:miten aukaista paypal tili samalle luottokortille kun vanhaa s-postiosoitetta ei ole enää olemassa??

 34. Laitoin 4 kertaa väärin 4-numeroinen PayPal koodin, koska en tiennyt mistä siinä on kyse. Myöhemmin sain tietää, että se löytyy tiliotteesta. Tavarat jotka tilasin on silti veloitettu Visa tililtä ja homma ok. Mutta nyt en voi käyttää kyseistä Visa korttia paypal- tilillä koska kortti poistettu käytöstä. Miten saan kortin toimimaan? Onko turvallista lisätä sinne Mastercard visan tilalle ja maksaa sillä?

 35. Hei.
  Tein tilin danske bankin visa electronilla. Kortti kuitenkin muuttui joku aika sitten mastercard debitiksi ja korttinumero muuttui samalla. Tili siis edelleen sama. Voinko vaihtaa nron jossain vai täytyykö minun tehdä uusi tili? Ja miten teen kun kortti ei siis ole luottokortti, vaan kuten electron mutta ei visa. Kumman valitsen, electronin vai luottokortin kun se ei kumpaakaan ole? Kiitos!

 36. Mistä ton paypal luotto-tai elektron kortin 4 numeroisen varmistus tunnuksen saa… Kestääkö siinä yleensä kauan että tulee ja jos olen eBayssa tehnyt luottokortilla jo ostoksen ja siellä näkyy että maksu lähtenyt ja saanu sähköpostii ilmotuksen ostosta ni tulee tuote vaikka luottokorttia ei ole saanu varmistettua paypalin sivuilla???

  Toivon pikaista apua, vaimon vuosipäivä lahja jää muuten saamatta tai tulee todella myöhässä…

 37. Viittaan Sussun kysymykseen 16.7.2012. Onko mitään keinoa estää kaupan riitauttaminen ja rahojen takaisinperintä jo kauppaa tehdessä?
  Minulta kysytään auton myymistä Espanjaan ja se maksettais PayPalin kautta. Epäilyttää koko homma…

 38. hei! tein paypal-tilin ja samantien se veloitti tililtäni 1 euron.. kyse on pikku summasta, mutta rupesi mietityttämään että miksi? käytössäni on visa electron-kortti.

 39. Moikka. Kiitti ohjeista! Mutta sen verran kysyisin että, kun olen nyt avannut paypal tilin ja saldossa lukee koko ajan 0e, meinaako tämä sitä että rahat menevät suoraa tililtäni? Koska kortistani numeron olen sinne jo syöttänyt ja rahaa kortilla kyllä on. Eräs tuttu sanoi että pitää aktivoida jotain juttuja vielä vaikka olen aktivoinut jo paypal-tilini siitä sähköposti linkistä. Menin jo ostamaan Kiinasta erään vaatteen joka maksoi n. 16 e ja nyt olen huolissani siitä että menevätkö rahat perille kun saldo näyttää 0e? Tuli sähköpostiin jo että lähettivät tuotteen. Kiitos jos osaat vastata vaikka kysymys oli vähän sekava.

 40. Olen koittanut lisätä ”Link your bank account” tietoja, mutta tämä ei onnistu millään.
  Kun koitan lisätä IBAN-muodossa niin tulee ilmoitus ”The bank information you’ve entered is invalid or missing. Please try again.
  Please enter a valid IBAN.”
  Koitin myös poistaa ensimmäiset 4 numeroa/kirjainta tuosta alusta ”FIXX” mutta tällöin tuli muutoin sama ilmoitus, paitsi perään vielä ”Please make sure you select the correct bank location for your IBAN.”

  Ja mitäs tuolla ”Enter bank details instead” tarkoitetaan?

  Jos noista kumpikaan ei toimi, niin onko muita vaihtoehtoja siirtää paypal tililtä rahoja omalle pankkitilille?

  Siirsin myös rahaa tililleni ”Top up (instantly)”. Miten tämä eroaa tuosta toisesta vaihtoehdosta ”Top up (in a few days), sillä tuolla ensimmäisellä en ainakaan saanut välittömästi rahoja näkyviin paypal tililläni? Vai kestääkö tuossa aina se 1-2päivää(vaikka olisisin tuo ”instantly) ?

 41. moikka,tein onnistuneestipaypal sivun..ehkä :P nyt koitan tehä tilausta sport directistä enkusta,pääsen maksuun asti.mua vaan ihimetyttää kun minun nimi on jotenkin ”sottuinen” eli kirjainten välissä ¤ merkkejä…missä mättää?? osoitteen kanssa sama onkelma…esim. k¤o¤ski¤t¤i¤e….häh? en tajuuuuuu :(

 42. Jos haluaa laittaa omalta pankkitililtä rahaa paypalille, niin pitääkö kirjautua pankkitilille erikseen?

 43. Tein tilin ja laitoin rahan verkkopankin kautte 16 pvä kuluvaa kuukautta ja raha ei näy vielä tilillä. Voiko mennä useammankin päivän kuin on luvattu vai missähän ne rahat seilaa?

 44. Ihan mielenkiinnolla tässä kyselen että nyt kun kokeilen pitkästä aikaa tehdä itselleni uuden tilin, niin tuo testisumma juttu tuossa häiritsee.

  Palautuuko se testisumma siis suoraan tuolle tilille josta se lähteekin vai jääkö se ”kummittelemaan” PP-tilille?

 45. Menin muuttamaan oman Paypaltilini yritystiliksi, kun tilasin yritykseeni asioita. No, nyt kun haluaisinkin käyttää tiliäni yksityishenkilönä komeilee firmani nimi tiedoissa. Ja nimihän piti olla sama kun tilin mistä raha siirretään. Saanko oman tilini muokattua jotenkin ettei firmani nimi näy vai miten menettelen? Voinko lopettaa tilin ja perustaa firmalle oman ja itselleni oman?

 46. olen siirtänyt tavallisella top upilla rahaa monta vuotta ilman ongelmia. viime talvena alkoi ongelma, joka ei ole loppunut. Raha ei mene tilille, vaikka täsmälleen
  samalla tavalla olen laittanut id- tunnuksen viestikenttään. Onko Danske bank
  muuttanut jotenkin, että viestikenttä ei näy saajalle.. Omaa tiliä en ole muuttanut
  mitenkään enkä maksutapahtumaa.
  Toinen kysymys. Kokeilin instant top uppia. Onko sen reference id laitettava
  viestikenttään vai viitenumeroksi. Kun laitoin sen viestikenttään, tuli
  maksettaessa ilmoitus, että viestikentän tietoja ei lähetetä eteenpäin.
  Lopetin siihen

 47. Hei, maksoin Paypalilla tuotteen mutta myyjä ei lähettänytkään tuotetta. Voiko maksun peruuttaa?

 48. Pankkitililleni tuli yhden euron katevaraus sen jälkeen, kun liityin PayPaliin. Miksi? Mistään muualta sitä ei ole voinut tulla. Mitään siirtoja tai maksuja en ole vielä tehnyt, enkä vastaanottanut rahaa.

 49. Moikka! Ostin äsken Romwe.com :ista pari vaatetta ja luottokortti tietojen jälkeen jatkettuani siihen tuli, että minun pitäisi tehdä PayPal ja niinhän minä tein ja jatkoin sitten ostosta eteenpäin. Maksoin ostokseni Visalla eli tarkoittaako se sitä, että korttini on jo yhdistetty PayPal tilin kanssa vai pitääkö se liittää jostain muualta?
  Mietin myös sitä kun tilillä lukee ostokset, jossa näkyy milloin, mistä ja minkä hintainen ostos on niin pitääkö ”payment status” kohdan alapuolella lukea Completed jos tilaus on mennyt läpi ja kuljetus lähtenyt tulemaan suomea päin?

 50. saako paypalille rahaa esim jollain kertakäyttökoodilla jonka voi ostaa esimekiksi ärrältä?

 51. Olen alaikäinen PayPalin käyttäjä. Mitä tapahtuu, jos tästä jää kiinni?

  MaksuKamu: Varmaankin tili suljetaan ja siellä mahdollisesti olevat varat jäädytetään koska olet selkeästi rikkonut käyttöehtoja/sopimusta.

 52. Hei vielä, tämä minun sohlaukseni on ihan säälittävää mutta pakko minun nyt on tätä selvittää. Kävin tutkimassa paypal tiliäni ja kerrankin katsoin myös minkä tyyppinen tili se oli. Se on premier tili, jossa on jotkut limitit minkä verran rahaa voi maksaa ja nostaa sieltä ??? Miten voin saada tilini vaihdettua personal tiliksi ilman että kadotan tilille tulleen suorituksen joka siis on maannut siellä (toivottavasti oikeasti) 17.7. lähtien odottamassa tällaista toimintoa: verifying.

  Sirkka

 53. Kiitos vastauksesta, mutta vielä on yksi ongelma: jos paypal tilille on tullut maksu mutta se on odotustilassa niin pysyykö se siellä kunnes saan sen 4-numeroisen vahvistuskoodin jotta voin siirtää rahat omalle tililleni? Paypal väittää että se olisi jo kertaalleen lähettänyt sen mutta en minä ole löytänyt sitä. Nyt tilasin sen uudestaan, maksu 1,50 e kerta ja sanovat palauttavansa maksut vahvistuksen jälkeen. Onko näin?
  Sirkka

  MaksuKamu: Miten se maksu on odotustilassa? Näkyykä se Paypal-tilin saldossa? Jos näkyy niin kyllä se sitten ihan oikeasti on sinne vastaanotettu. Muistaakseni joissain tapauksissa maksu pitää hyväksyä oman Paypal-tilin kautta. Onko maksumerkinnän vieressä jotain painiketta (Accept tms.)? Saat tarkistussumman kyllä takaisin.

 54. Yritin maksaa ebaysta ostamani tuotteen Paypall tililtäni myyjän antamana Inivoicen kautta, mutta ei homma näytä toimivan. Laitoin PayPalille antamani normaalin gmail sähköpostiosoitteeni kohtaan jossa oli teksti: ”Have a redemption code” – vaan sen jälkeen tulee teksti; ”The code you entered is not valid. Please try again”.
  Kyseinen osoitehan on tietty käytössä koska käytän sitä aina kirjautuessani PayPal tililleni. En ole käsittääkseni saanut Paypalilta kirjautuessani mitään erityistä tunnusta tai koodia, eli eikös kirjautumisessa käytettävä sähköpostiosoite pitäisi olla juuri se koodi? Mikä neuvoksi?

  MaksuKamu: Redemption code on lahjakortin numero tms. (jätä se tyhjäksi siis). En tiedä minkä kaupan kanssa asioit mutta sinun pitää päästä kohtaan jossa voi valita ”Already have a Paypal account?” ja siihen syöttää sähköpostiosoite ja salasana.

 55. Kuinka minun kuuluu menetellä, jos aion myydä enkä ostaa?

  MaksuKamu: Ihan normaalisti luot Paypal-tilin ja sitten kun kaupoista on sovittu niin annat ostajalle Paypal-sähköpostiosoitteesi ja odottelet että rahat ilmestyy Paypal-tilille.

 56. Menee niin hermot PayPaliin! Ekan kerran ostokset sujui hyvin, mutta toisella kerralla kun yritin ostaa kuukausien jälkeen, en muistanut salasanaani. Ja sitähän en saa mistään, vaikka kuinka olemme s.postiviestejä vaihdettu, en todellakaan suosittele kenellekään. Enää en pysty juuri mistään ulkomailta tilaamaan mitään, kun suurimmassa osassa on PayPal ja korttiani en voi käyttää ilman salasanaa. Eipä viitsisi uutta korttia hankkia tämän takia, todella surkeeta! Olen koittanut luoda uutta tiliä ja laittanut tosiaan sähköposteja, mutta he pyysivät muistaakseni faksaamaan jotain heille tms ja eipä nyt satu faksia olemaan. En tajua, miksei salasanaa voi vaan resetoida ja voisin aloittaa uudelleen. Todella pettynyt olen koko systeemiin.

 57. Olen yrittänyt avata tiliä Paypaliin mutta kun nordean tilinumero on 16 merkkiä ja maksimi mitä hyväksyy on 14. Miten toimia

  MaksuKamu: Käytä IBAN tilinumeroa ja poista siitä 4 ensimmäistä merkkiä.

 58. Heips! yritin maksaa paypal tililtä, seuranhaku sivujen kuukausimaksua, mutta kun olen valinnut esim 1kk 14,99€ ja valitsen paypal maksun ja painan buy now niin kysyy luottokortti tietoja. itselläni ei ole luottokortteja ja sitä varten tallensin paypal tililleni rahaa että voi maksaa sieltä.
  Mutta kun en pääse maksamaan kun kysyy vain korttin tietoja.
  Kuinkas voisin toimia ?????

  MaksuKamu: Jos kyseiseltä sivulta ei maksuvaiheessa löydy ”Checkout with Paypal” kuvaketta tai tekstiä niin todennäköisesti et voi Paypalia maksuun käyttää. Kannattaa varmaan sen sivun pitäjältä kysyä tätä.

 59. Vaikka ostokseni siirtyy visakortin kautta myyjälle, niin voin silti siirtää PayPalin tililleni rahaa pankkisiirtona eikös vain? Silloin siellä on varalla rahaa niin ei he ota ensiks kortinkautta omalta pankkitililtä vaan sieltä PayPalin tililtä eikös vain?

  MaksuKamu: Voit tietenkin. Maksut koitetaan lähettää ensin Paypal-varoista ja jos niitä ei ole niin käytetään korttia.

 60. Elikkäs ostin ebaysta n. 54 euron tuotteen vaikka en luottokorttia omistakkaan, maksoin paypalilla, ja miten tästä eteenpäin, elikkäs paypal sivullani näkyy maksettu tuote, mutta enhän sitä ole tietenkään voinut maksaa viellä kun ei sitä luottoa ole, enkä tilisiirtoakaan ole tehnyt, joten laitanko nyt rahaa paypal tilille ja maksan tuotteen ns. uudestaan? kiitos vastauksesta etukäteen!

  MaksuKamu: Tietääkseni Paypal-maksusta ei pääse läpi jos Paypal-tilillä ei ole tarpeeksi rahaa eikä korttia ole liitetty. En siis tarkalleen tiedä mitä tässä on tapahtunut.

 61. Kuinka voin lopettaa paypal-tiliin? Jos en käytä Visa-luottokorttia enää, miten tietoni poistetaan paypalista? Voiko luottokorttia käyttää väärin, kun sen tiedot on paypalissa?

  MaksuKamu: My Account -> Profile -> My Settings -> Close account. En osaa sanoa miten Paypal käsittelee tietoja tämän jälkeen.

 62. Hei. Kiitos hienoista ohjeista. Yksi ongelma on kuitenkin ilmennyt minulla, vaikka yritin noudattaa ohjeita mahdollisimman tarkkaan. Yritin tilin luomisen jälkeen siirtää kokeilun vuoksi 5 euroa omalta tililtäni PäyPal-tililleni. Rahoja ei ole kuitenkaan näkynyt missään viikkoon. Onko vinkkejä, mitä minun kannattaisi tehdä, jotta tuo rahan siirtäminen onnistuisi?

  MaksuKamu: Näillä tiedoilla en osaa sanoa miksi rahat eivät ole vielä siirtyneet. Luehan ohje vielä huolella uudestaan läpi ja mieti menikö kaikki tiedot oikein ja oikeaan paikkaan verkkopankissa.

 63. Hei, jos on valinnut top up tilin vaihtoehdoksi, voiko sitä muuttaa toiseen vaihtoehtoon (suoraveloitus omalta tililtä) jälkikäteen ja miten? kiitos etukäteen

  MaksuKamu: Suoraveloitus pankkitililtä ei ole Paypal:ssa mahdollista. Voit toki lisätä Paypaliin maksukortin jolloin maksu veloitetaan suoraan siltä (ja lopulta siis pankkitililtäsi) vaikka alunperin olisitkin valinnut Top-up vaihtoehdon.

 64. Miten voin lopettaa luomani Paypal-tilin?

 65. Miten toimin, kun olen saamassa vähän rahaa ulkomailta? Mistä löydän oman paypal-tilin tunnuksen, jonka annan ostajalle?

  MaksuKamu: Paypal tunnuksesi on yksinkertaisesti sähköpostiosoite jolla olet Paypaliin rekisteröitynyt. Maksu onnistuu siis pelkästään sillä.

 66. Miten tässä toimitaan kun minä olen myymässä ja ostaja Englannista.?
  Näänkö jostain rahojen siirron ja varmistun että hän on maksanut tuotteen.?
  Olen kerran tullut huijatuksi niin sitä en halua enää toista kertaa.

  MaksuKamu: Paypal lähettää sinulle sähköpostia kun sinulle on lähetetty maksu. Näet maksun tietenkin myös omalta Paypal tililtäsi.

 67. Olen tilaamassa Feeluniquen sivustolta tavaraa. Minulla on jo Paypal tililläni rahaa, jolla aioin maksaa ostokset. Feeluniquen maksussa valitsin maksutavaksi tietenkin Paypalin ja kirjauduin sisään . Maksutavoiksi tulee joko Link a new debit or credit card tai Top up your Paypal account. Klikkasin jälkimmäistä jolloin ruutuun tulee ohjeet miten siirtää rahat omalle Paypal-tilille, mutta sellaista vaihtoehtoa ei ole, että maksaisi jo valmiiksi tilillä olevilla rahoilla. Mitä pitää tehdä? Pitääkö minun siirtää rahaa uudelleen juuri Feeluniquen maksusivuston kautta vaikka rahaa on jo valmiiksi tilillä? Häh :D

  MaksuKamu: Aika mielenkiintoiselta kuulostaa. Paypal-tilillä on siis tarpeeksi rahaa kattamaan sekä tavarat että postikulut? Minkään myyjän kautta ei rahoja voi koskaan Paypal-tilille siirtää eli siitä ei ole kyse.

 68. Näkeekö maksun saaja rahan lähettäjän oikean nimen vaiko vain sähköpostiosoitteen kuten rahan lähettäjäkin tietää vain saajan sähköpostiosoitteen?

  MaksuKamu: Tietääkseni kuitissa on aina maksun lähettäjän oikea nimi.

 69. Onko Pay pal:n käyttäminen turvallista yksityishenkilön kanssa? Ulkomaalainen hlö haluaisi ostaa minulta 250 euron arvoisen esineen ja hän ei itse tulisi tavaraa noutamaan. Hän ehdottaa Pay pal:ia rahojen siirtämiseen. Itse en tiedä Pay pal:ista mitään enkä haluaisi tämän takia alkaa avaamaan mitään tiliä itselleni.

  MaksuKamu: Paypalin käytössä on suurinpiirtein samat riskit kuin muissakin maksutavoissa (käteiskauppaa lukuunottamatta). Turvallisuus riippuu siis ihan toisen osapuolen luotettavuudesta.

 70. Olen myymässä tavaraa ulkomaille.Luonut paypal Visa tilin.Ostaja pyytää numeroa,mihin maksaa summan.Eli mitkä numerot pitää antaa? Onko se account ID vai mikä?

  MaksuKamu: Jos hän haluaa maksaa Paypalilla niin ei siihen mitään numeroita tarvita (rahasummaa lukuunottamatta). Annat ostajalle vain sen sähköpostiosoitteen jolla olet Paypaliin rekisteröitynyt.

 71. Tiedustelisin kun ostaja ostaisi paypalin kautta ja minulla ei ole enkä haluaisikaan niin voiko ostaja ostaa tuotteen minulta että siirtää summan omalta paypalilta normaali tililleni? Ja kauanko se kestää että näkyy minulla? Ostaja on Tanskasta

  MaksuKamu: Ei ole mahdollista.

 72. Hei
  Minulta haluttaisiin ostaa auto ulkomaille ja ostaja haluaisi ostaa auton Paypall maksulla. Onnistuuko tämä siis täysin ilman että minun tarvitsee siirtää rahaani Paypall tilille ja saako rahat kätevästi siirrettyä omalle pankkitilille Paypallista va miten asia toimii näin päin?

  MaksuKamu: Onnistuu. Käytät vain Withdraw-toimintoa kun rahat ovat tulleet Paypal-tilillesi. Sinun ei tarvitse sinne lähettää rahaa tai liittää maksukortin tietoja tätä varten.

 73. Hei, ekana meni kaikki niin helposti kuin kuvailitkin. Nyt tuli viesti:
  To add a credit or debit card to your account. Eli miksi pitää/pitääkö valita pankkikortti vaikka PP:n tilillä jo on rahaa… täh?

  Ja sitten minä tonttu siirsin PP:n tilille elektron-tililtä, ennen kuin luin tekstistäsi ettei tarvitse jos käyttää elektron-korttia…

  Ja nyt olen sitten ihan sekaisin…

  Paljon kiitoksia!

  MaksuKamu: Ei korttia ole pakko liittää vaikka Paypal sitä ehdottaakin.

 74. Hei, Olemme myymässä venettä Suomessa ja ostaja on Lontoosta (tuntuu kyllä oudolta kun kauppa on pieni niin luulisi rahtikuluihin ostajalla menevän omaisuus) Ostaja haluaa meidän Paypal tilin johon hän maksaa. Voinko avata tyhjän tilin ja onko turvallista antaa tilitieto tuntemattomalle, siis rahaahan sillä tilillä ei ole kun itse emme osta, mutta voiko esim sosiaaliturvatunnusta ostaja löytää tiedoista ja väärinkäyttää?

  MaksuKamu: Suurin riski tässä on että ostaja riitauttaa kaupan tavaran lähetyksen jälkeen ja saa maksamansa rahat takaisin (ja pitää tuotteen). Miettisin siis tarkkaan onko ostaja luotettavan oloinen ja jos hän todellakin vaatii vain Paypal-maksua niin miettisin vielä tarkemmin. Paypalilla muihin maksutapoihin verrattuna on niin hyvä turva maksajan kannalta että huijarit käyttävät sitä hyväksi.

 75. Ostin espritin nettikaupasta vaatteita jotka maksoin vahingossa?! paypalin kautta luottokortillani. Maksu näkyy luottokortillani, mutta esprit sittenkin palautti rahat paypal-tililleni, jonka olemassaolosta en tiennytkään. Miten pääsen käsiksi omiin rahoihini, jotta voin maksaa samat tuotteet uudelleen laskulla. Kyseisellä sähköpostilla en pääse kirjautumaan paypaliin ainakaan. En kyllä tiedä salasanaa tai muutakaan eikä näitä sähköposteissa kerrottu.

  MaksuKamu: Rahojen pitäisi kyllä palautua kortillesi jos Paypal-tiliä et omista.

 76. Hei maksukamu!, kiitos jo ennestään näistä hyvistä ohjeista jotka ovat auttaneet minua paljon, mutta minulla on yksi ongelma, johon en ole löytänyt vastausta. Olen lisännyt visa korttini paypal tililleni jo n.4 kertaa ja odottanut sitä koodia , olen käynyt joka kerta kysymässä nordeasta että onko tullut paypal koodia, ja paypal ei ole kuulemma veloittanut minulta mitään ja en ole saanut mitään koodia. luottokunnallekkin soitin, mutta ei. olisiko mitään apuneuvvoa? pitäisi saada tuo paypal toimimaan nopeasti, kun meni limited.

  MaksuKamu: Siinä veloituksessa voi mennä viikkokin joten kai olet odotellut rauhassa ennen kuin syötit kortin tiedot uudestaan?

 77. Avasin tilin PayPaliin, nyt kun yritin kirjautua sivulle http://www.paypal.com niin siitä tuli ilmoitus huijaus sivu. Mistä tiedän mikä on minun tilini,kun en saanut mitään tilinumeroa. Sain kyllä tiedot mihin rahaa tulisi siirtää ja id koodin, päteekö nämä vielä vai tuleeko aina uusi id koodi kun yritän siirtää rahaa sinne,en maksa luottokortilla vaan siirrän rahaa tililtäni mutta kun olin koneeltani liian kauan pois, niin se ilmoitti, että kaikki tiedot oli hylätty. Ensikertalaisen mokia.

  MaksuKamu: Jos todella itse kirjoitit osoiteriville http://www.paypal.com niin sitten tuo huijausvaroitus on jonkun liian herkän palomuurin tms. virheellinen ilmoitus. Tilisi on sama kuin sähköpostiosoite jolla sinne rekisteröidyit. Top-up tiedot ovat tietääkseni aina samat mutta kannattaa ne tarkistaa jos esimerkiksi Paypal:n käyttämä pankkitili esim. joskus muuttuu.

 78. Ei ollut mitään puhetta, että onko paypall tilin luomisessa ikärajaa?

  MaksuKamu: Paypal:n virallinen ikäraja on 18 vuotta.

 79. No nyt on luotu onnistuneesti PayPal-tili. Kiitos tämän maksukamu-sivuston! Muuten ei olisi onnistunut. Mutta nyt onnistui helposti. :)

 80. Semmosta ois ku R-kioskeilta saa niitä lahjakortteja tonne niin ei sattunu mitenkää tuolta sivulta silmään että miten sen saa siirrettyä sinne tilille sitte.

 81. PayPal:ko ei toimi Paikallisosuuspankkien kanssa…? :( Pieniä pankkejahan ne ovatkin eikä kaikissa suomalaisissakaan nettipankeissa voi maksaa POP-tunnuksilla… :/ Eli pankin vaihto on vissiin edessä? Vaikka onkin Visa Electron käytössä…?

 82. Kiitokset helpoista ja ymmärrettävistä suomenkielisistä ohjeista!
  Minulla ainakin Nordean verkkopankin kautta rahasiirto toimi erittäin hyvin, alle 1vrk ja rahat olivat siirtyneet PayPaliin. Saajan tilinro ja nimi vain paikalleen, (pankin nimellä ei väliä) viestikohtaan koodi ei kopioitunut joten pienoista tarkkuutta sen kanssa ettei mene muiden tilille. Tämän helpompaa ei kyllä olisi voinut olla!!!

 83. Kyllä on hankalaa siirtää rahaa Nordeasta Paypallin tilille. Pankki kysyy sellaisia tietoja mitä Paypallin omalla tilillä ei ole ? Kun soitin Nordean asiakaspalveluun, ei siellä osattu neuvoa vaan palvelu oli hyvin nihkeää koska he eivät tunne Paypal palvelua. Nyt rahan siirtäminen ei onnistu, koska en yksinkertaisesti osaa hakea kaikkia tarvittavia tietoja. Pankin kautta määrättyjen tietojen hakeminen ohjautuu sivulta sivulle, jotka ovat englanniksi. Hankalaa…

  Maksukamu: Ei nyt oikein auennut että mitä tietoja sinulta uupuu?

 84. Helppo luoda tuo PayPal-tili, ja selkeät ohjeetkin. Mutta tietenkin jäi jotain epäselväksi enkä löytänyt mistään vastausta ? Jos ostan jotain esimerkiksi englannista, ja hinta on englannin puntina £. Laskenko itse valuuttamuuntimella paljonko se tekee euroina, vai miten menetellään ?!

  Maksukamu: Kun siirryt Paypalin maksusivulle viimeistelemään rahansiirtoa ulkomaille niin näet ennen maksun hyväksymistä ostoksen loppusumman alkuperäisenä valuuttana. Paypal hoitaa valuuttamuutoksen automaattisesti ja kertoo samaisella sivulla paljonko kortiltasi tai Paypal-tilisi varoista tullaan veloittamaa euroina (tai mitä valuuttaa ikinä käytätkään). Eipä tuo voisi paljon helpompaa enää olla.

 85. Paljon kiitoksia ohjeista ! Olen nyt reilun viikon käynyt kirjeenvaihtoa Pay Palin kanssa. Aina löytyi puutteita antamistani tiedoista. Yritin luoda Top up-tilin, sain jopa tilinumeron, jolle siirsin rahaa pankkitililtäni.
  Tarkoitus on ostaa kenkäpari evans.uk:lta. Toivottavasti kauppa onnistuu ennen lumien tuloa. – Painajaisunetkin ovat nykyisin englanninkielisiä.
  Onneksi annoit suomenkielisen ohjeen; sen perusteella uskoisin omaavani Top up-tilin.
  Terveisin Marja-Riitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *