Etusivu » Mittatilauspaita Modern Tailorilta

Mittatilauksena teetetyt vaatteet ovat perinteisesti rikkaiden etuoikeuksia. Näin ei kuitenkaan nettiaikakaudella tarvitse olla koska esimerkiksi kauluspaidan, takin tai koko puvun tilaaminen onnistuu suoraan netistä. Koko prosessi pähkinänkuoressa menee niin että mittaat parhaiten sinulle sopivan kauluspaidan, lisäät/poistat haluamasi mitat, valitset kankaan, valitset muut lisukkeet (kauluksen muodon, napit, taskut jne.) ja vastaanota mittatilauspaitasi muutaman viikon kuluessa. Olen itse valinnut räätälikseni kiinalaisen Modern Tailor nimisen puodin. Jatka lukemista niin kerron miksi valitsin juuri tämän kaupan, miksi suosittelen sitä muillekin ja miten saat ensimmäisen paitasi ilmaiseksi!

Mittatilauspaita netistä edullisesti

Netistä löytyy paljon muitakin mittatilauksena paitoja tekeviä kauppoja mutta Modern Tailor (MT) oli tekemässäni hintavertailussa yksi edullisimpia ja minut vakuutti viimeistään ilmainen kokeilupaita jolla omia mittoja voi testata ilman riskiä. Oman ilmaisen kokeilupaitasi voit hankkia tällä 20 dollarin alennuskoodilla. Alekoodilla saat ilmaiseksi Blue Oxford (k32p) tai Black Plain (P92C) kankaasta valmistetun paidan. Koodin voi käyttää myös alennuksena mihin tahansa muuhun kankaaseen mutta sitä voi käyttää vain uusi asiakas ja yhden kerran. Paitojen normaalihinnat lähtevät ilmaispaidan jälkeen neljästäkymmenestä dollarista ylöspäin (30€). Lisäksi MT kangasvalikoima on valtava (~2000 eri kangasta) ja kaupassa on lähes koko ajan iso osa kankaista alennusmyynnissä. Useamman paidan kerralla tilaaville tulee myös lisäetuja. Kahden paidan ostaja voi valita itselleen yhden ilmaisen solmion tai rusetin kaupanpäälle. Neljä paitaa ostava saa valita ilmaisen solmion ja kalvosinnapit.

Ensimmäisen mittatilauspaidan hankkiminen Modern Tailorilta vaatii hieman aikaa mutta kun mitat saa kohdalleen, lisäpaitojen tilaus onnistuu ilman sovittelua muutamalla klikkauksella. Netistä tilatessa sinun tulee itse ottaa mitat mielellään sinulta jo löytyvästä parhaiten sopivasta kauluspaidasta. Voit tämän jälkeen muokata mittoja siten kuin itse parhaaksi näet. Toinen vaihtoehto on ottaa mitat vartalosta mutta tätä en suosittele sillä lopputulos on todennäköisesti kokonaisuutena liian väljä tai tiukka paita. Mittojen ottamiseen saat tarkat ohjeet MT:n sivulta. Kun otat mitat paidasta, valitse mittaprofiilia luodessa ”Man clothing tai ”Woman clothing”. Omalla MT-tilillä voit luoda ja tallentaa useita erilaisia mittaprofiileja esim. kalvosinnapilliselle juhlapaidalle, arkiselle kauluspaidalle, flanellipaidalle jne. Mittaprofiilissa voi mainita lisätoiveina esimerkiksi että haluat hihansuut ilman kovikkeita (Soft cuffs, no interlining), nappirivin alimmainen reikä on sivuttain joilloin se pysyy varmemmin kiinni (Horizontal bottom button) tai vaikka kauluskärkien hienosäädöt buttondown kaulukseen hyvä rollin aikaansaamiseksi (collar point: 8.7 cm, distance between collar point buttons: -1cm from regular). Myös kyynärpään ja ranteen paksuus kannattaa kertoa lisätoiveissa kuten ohjeessa neuvotaan.

Kun mittaprofiili on tallennettu, pääset luomaan omaa paitaasi. Ensimmäinen valinta on luonnollisesti käytettävä kangas. Kankaista on kerrottu aina vähintään materiaali ja hinta. Suuresta osasta löytyy myös kankaan paino, langan paksuus (single ply, 2-ply), kankaan tiheys (thread count) ja mihin vuodenaikaan kangasta suositellaan. Kankaan  jälkeen valitaan kauluksen muoto, koko, jäykkyys ja muut lisukkeet. Sitten pitkät tai lyhyet hihat sekä pitkille hihoille hihansuun muotoilu ja napit/kalvosimet. Tämän jälkeen valitaan nappien väri, taskut ja halutessasi nimikirjaimien tai muun tekstin paikka. Viimeisellä sivulla voit valita vielä napituslistan toteutustavan, helman muotoilun ja muita lisukkeita joiden suomenkielisiä termejä en valitettavasti tiedä (epaulettes, darts, pleats). Valitse aina ”Normal fit” jos otit mitat valmiista paidasta. Viimeinen vaihe on lisätä tilaukseen 20 dollarin alennuskoodi ja maksaa tilaus joko Paypalilla, Google Checkoutilla tai luotto/electron-kortilla.

ModernTailor.com kauluspaitoja
Esimerkkejä ModerTailor.com mittatilauskauluspaidoista

Postikulut ovat varsin kohtuulliset. Yksi paita toimitetaan 10 dollarin postikuluilla (7.50€), toinen paita maksaa saman verran lisää ja tästä eteenpäin 8 dollaria per paita. Jos uskaltaudut mittatilauspuvun hankkimaan niin sellainen postitetaan 35 dollarilla (26€). En ole varma mikä yritys paketin kuljettaa mutta kun paita on valmistettu niin toimitus kotiovelle on minulla kestänyt aina vain noin viikon. Kauppa tarjoaa myös kiireellistä toimitusmuotoa jolla pääsee valmistusjonon ohi mutta tätä en ole kokeillut. Olen tilannut kaupasta jo 13 kauluspaitaa joista kahta ensimmäistä en varmaankaan tule käyttämään. Tein sen virheen että tilasin ensimmäisen paidan ottamalla mitat vartalosta ja tuloksena oli aivan liian suuri paita. Toisella yrityksellä mittasin minulle melkein sopivan kauluspaidan ja lisäsin esimerkiksi reilusti pituutta lisää. Tämä paita sopi jo paremmin kuin kaupasta haettu ja kolmannella kerralla sain mitat niin kohdalleen että paita tuntuu itselle tehdyltä. Tämän jälkeen on tullut sitten tilailtua vähän liikaakin eri värejä ja eri tilaisuuksiin sopivia paitoja. Suurempia ongelmia ei ole ollut. Kerran erikoistoiveeni taskun paikasta jätettiin huomioimatta, tästä en viitsinyt edes alkaa kyselemään. Erikoistoiveet on muuten kyllä aina toteutettu. Yhdessä paidassa napituslista näytti rujolta koska raidat olivat hieman vinossa. Kauppa suostui muutaman valokuvan ja sähköpostin jälkeen tekemään koko paidan uusiksi ilman mitään kuluja.

Kauluspaita mittatilauksena Moderntailor.com verkkokaupasta
http://www.moderntailor.com/Missä: Kiina
Toimitusmuoto: PostiToimitusaika: 2-3vk
Maksutavat: Paypal, kortit, Google CO
Kulut: alk. n. 7.5€

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. onko noi halvat about 40 dollarin kankaat miten laadukkaita vaikka johonkin citymarkettiin verrattuna?

    MaksuKamu: Se sininen Blue Oxford $19.95 tarjouskangas on ihan kohtuu laadukas. Valkoinen $24.95 taas oli ainakin minun mielestä liian ohutta. Kumpaakaan näistä en kyllä valitsisi ainoaksi juhlapaidaksi. Muista halvemman pään kankaista ei ole kokemusta. Yli $50 hintaluokasta voi sitten löytyä jo helmiä varsinkin tarjousmyyntien aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *