Kindle lukulaitteen pakkaus
Etusivu » Kindle lukulaitteen tilaaminen

Kindle lukulaite – Suomi-tilaajan opas

Kindle on maailman suosituin sähköisten kirjojen (e-kirja, ebook) lukemiseen tarkoitettu laite. Laitteen on kehittänyt ja sitä myy Amazon-verkkokauppajätti. Ensimmäinen malli julkaistiin jo vuonna 2007. Alkuperäisestä Kindlestä on julkaistu jo lähemmäs kymmenen paranneltua versiota sekä useita eri malleja. Tällä hetkellä myynnissä olevien mallien nimet ovat Kindle, Kindle Paperwhite, Kindle Oasis ja uusimpana tulokkaana kirjoitustoiminnolla varustettu, Kindle Scribe. Paperwhite laitteesta on myynnissä myös hieman paranneltu Signature Edition -versio. Suomi ei ole Kindlen pääasiallisia markkina-alueita mutta netistä löytyy paljon kokemuksia joiden perusteella tyytyväisiä käyttäjiä on suomessakin jo paljon.

Kindlen suurimpana vahvuutena on aina ollut sen e-kirjoja varten kehitelty, mattapintainen erikoisnäyttö. Sähköiseksi paperiksi kutsuttu mustavalkonäyttö tarjoaa useita etuja e-kirjakäytössä verrattuna perinteiseen LCD/LED-näyttöön. Ensinnäkin näyttöä on erittäin miellyttävä lukea pitkiäkin aikoja sillä heijastamaton näyttö rasittaa silmiä vähemmän. Näyttöä voi myös katsoa lähes mistä tahansa kulmasta ja sen taustavalo (joissain malleissa) on ohjattu näytön pintaan, ei katsojan silmiin. Teksti on erittäin tarkkaa ja sujuvaa lukea. Edullisemmissa Kindle ja Kindle Paperwhite laitteissa on 6 tuuman (15cm) näyttö ja kalliimmassa Scribe mallissa on yli 10 tuuman (26cm) näyttö, säädettävällä valon lämpötilalla. Oasis mallissa on myös näppäimet sivun vaihtamista varten.

Huomattava etu on myös akkukesto. Näytön tekniikan ansiosta se kuluttaa virtaa ainoastaan silloin kun sivua käännetään tai kun näytöllä muuttuu jokin. Erittäin virtapihin näytön ansiosta yksi lataus kestää jopa kuusi viikkoa (jos luetaan 30min päivässä, ilman nettiyhteyttä) mikä on ennenkuulumatonta tablettimaailmassa. Nettiyhteyden ja näyttövalon käyttö lyhentää hieman akunkestoa. Kindle Scriben kirjoitustoiminnon käyttö kuluttaa akkua huomattavasti nopeammin kuin pelkkä kirjojen lukeminen.

Painoa Kindlellä on huomattavasti vähemmän kuin samankokoisella, perinteisellä tabletilla. Kevyin malli painaa ilman suojakuoria vain 158 grammaa joten sitä voi lukea vaivatta vaikka yhdellä kädellä

Eduksi voidaan laskea myös se että Kindle on suunniteltu ainoastaan kirjojen lukemiseen joten kaikki sen toiminnot on toteutettu vain tätä silmälläpitäen eikä mukana ole mitään ylimääräistä häiritsevää. Poikkeus tähän on nettiselain mutta se on niin alkeellinen että käyttö rajoittuu hyöty- ja pakkotilanteisiin.

Amazon Kindle lukulaite vertailu (2022/2023 mallit)

Tästä näet kaikkien tällä hetkellä myynnissä olevien Kindle-mallien speksit ja päivitetyt hintatiedot. Kaikkia malleja voi tilata myös Suomeen!

Kindle
Kindle Paperwhite
Kindle Paperwhite Signature Edition
Kindle Oasis
Kindle Scribe
Näytön koko6″ (15cm)6.8″ (17.3cm)6.8″ (17.3cm)7″ (17.8cm)10.2″ (25.9cm)
Resoluutio1448×1072 (300ppi)1648x1236px (300ppi)1648x1236px (300ppi)1680x1264px (300ppi)2480x1860px (300ppi)
KirjoitustoimintoEiEiEiEiKyllä (sisältää stylus-kynän)
Heijastamaton näyttöOnOnOnOnOn
ValaistusOn (4 LED)On (17 LED)On (25 LED + adaptiivinen valosensori ja värilämpötilan säätö)On (25 LED + adaptiivinen valosensori ja värilämpötilan säätö)On (35 LED + adaptiivinen valosensori ja värilämpötilan säätö)
Sivun kääntöKosketusnäytölläKosketusnäytölläKosketusnäytölläKosketusnäytöllä tai näppäimilläKosketusnäytöllä tai kynällä
AudioOn (kun yhdistettynä Bluetooth kaiuttimeen tai kuulokkeisiin)On (kun yhdistettynä Bluetooth kaiuttimeen tai kuulokkeisiin)On (kun yhdistettynä Bluetooth kaiuttimeen tai kuulokkeisiin)On (kun yhdistettynä Bluetooth kaiuttimeen tai kuulokkeisiin)On (kun yhdistettynä Bluetooth kaiuttimeen tai kuulokkeisiin)
AkunkestoViikkoja yhdellä latauksella (täyteen lataus kestää n. 2.5 tuntia)Viikkoja yhdellä latauksella (täyteen lataus kestää n. 2.5 tuntia)Viikkoja yhdellä latauksella (täyteen lataus kestää n. 2.5 tuntia)Viikkoja yhdellä latauksella (täyteen lataus kestää n. 2.5 tuntia)Viikkoja yhdellä latauksella (täyteen lataus kestää n. 2.5 tuntia)
LataustapaUSB-CUSB-CUSB-C tai langaton laturi (myydään erikseen)Micro-USBUSB-C
YhteydetWi-FiWi-FiWi-FiWi-Fi tai Wi-Fi + MobiilidataWi-Fi
Tallennustila16GB8GB tai 16GB32GB8GB tai 32GB16GB, 32GB tai 64GB
VedenkestäväEiOn (IPX8)On (IPX8)On (IPX8)Ei
VäritMusta tai sininenMustaVihreä, sininen tai mustaGrafiitti tai kultaTungsten
Mitat157.8 mm x 108.6 mm x 8 mm174.2 mm x 124.6 mm x 8.1 mm174.2 mm x 124.6 mm x 8.1 mm159 mm x 141 mm x 3.4-8.3 mm196 mm x 230 mm x 5.8 mm
Paino158 grammaa205 grammaa208 grammaa190 grammaa
*suojakuoren kanssa 107g enemmän
Laite: 434 grammaa
Kynä: 14g
 • Kaikista malleista on olemassa mainoksia sisältävä versio ja mainokseton versio. Laitteita myydään myös Kindle Unlimited palvelun kanssa tai ilman. Lue ”Kindlen tilaaminen” osiosta miten tämä vaikuttaa Suomi-tilauksiin.
 • Laitteen väri jakaa arvostelujen perusteella laajasti mielipiteitä. Joidenkin mielestä vaalean värinen Kindle likaantuu helpommin ja sen kehys heijastaa valoa hieman enemmän kuin mustan. Jos värillä ei ole sinulle muuten väliä niin suosittelemme valitsemaan mustan.
 • Kalliimpien mallien isompi näyttö on paremmin luettavissa mutta normaalikäytössä ei mitenkään välttämätön. Toisaalta pienempi laite kulkee paremmin mukana ja sitä on helpompi pitää pitkiä aikoja kädessä.
 • Huomaa että sisäänrakennettua 3G/4G-yhteyttä voi Suomessa käyttää vain kirjojen ostamiseen ja sanakirjan selaamiseen. Jos et aivan välttämättä tarvitse kyseisiä ominaisuuksia Wi-Fi yhteyden ulottumattomissa, niin emme suosittele 3G/4G-mallin valintaa.
 • Edullisimmankin mallin 16GB tallennustila riittää tuhansille e-kirjoille joten jos käytät laitetta vain lukemiseen niin pieninkin tallennustila on täysin riittävä.
 • Kaikissa malleissa käyttöliittymän kielen saa vaihdettua johonkin seuraavista: englanti, espanja, portugali, ranska, saksa, italia, japani, venäjä, hollanti, kiina. Suomenkielistä käyttöliittymää ei valitettavasti ole olemassa.
 • Kaikki mallit tukevat seuraavia tiedostomuotoja: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, suojaamaton MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG ja PMP sekä AAX audioformaaatti.
 • Kun ostat Kindlen, saat automaattisesti oikeuden säilyttää Amazonista ostamiasi e-kirjoja ilmaiseksi Amazonin pilvipalvelussa.

Kindlen tilaaminen Suomeen Amazon.de -verkkokaupasta

Valitsemasi Kindle-mallin tilaaminen Amazon-verkkokaupasta on erittäin helppoa. Aiemmin Kindle oli pakko tilata USA:sta mutta ei enää. Suosittelen Suomessa asuville tilaamista Amazon Saksan sivustolta jolloin maksu tapahtuu euroissa ja saat ilmaisen toimituksen kun tilauksen loppusumma on yli 99€ euroa! Jos et ole ennen tilannut Amazon-verkkokaupasta niin tässä täydellinen Amazon.de tilausohje.

Tästä pääset suoraan kunkin mallin oikealle tuotesivulle: Kindle, Kindle Paperwhite, Kindle Paperwhite Signature Edition, Kindle Oasis, Kindle Scribe.

Paikallisille asiakkaille tarjotaan hieman edullisempaa versiota mutta sen ostavat joutuvat katsomaan mainoksia Kindlensä näytöltä. Suomeen tätä mainosversiota ei siis voi edes tilata. Jos tuotesivulla on ilmoitus että kyseistä tuotetta ei voi toimittaa Suomeen niin valitse ”Without Ads” (Ohne Werbung) jolloin näet tännekin toimitettavan normaalihinnan.

Toinen, vain saksalaisille tarkoitettu lisäpalvelu on kuukausimaksullinen Kindle Unlimited. Myös Kindle Unlimited tulee poistaa jotta tilaus onnistuu. Valitse tuotesivulla siis ”Without Unlimited” (Ohne Kindle Unlimited).

Jos ostat lukijaa lahjaksi toiselle henkilölle niin muista valita ”This will be a gift”. Jos et valitse tätä niin lukijaan esitallennetaan sinun Amazon-tilisi kirjautumistiedot. Lahjan saaja voi tietenkin vaihtaa kirjautumistiedot mutta tuntuu varmasti oudolta saada toisen nimelle rekisteröity tuote lahjaksi.

Valitse ”Without Ads” ja ”Without Kindle Unlimited” jotta tilaus Suomeen onnistuu

Kassalla toimituskulujen pitäisi olla 0€ mutta hintaan lisätään vielä muutama prosentti johtuen Suomen hieman korkeammasta arvonlisäverosta.

Voit halutessasi ostaa samalla esim. suojakuoren, PowerFast-pikalaturin ja/tai näytön suojakalvon. Suojakuorta ja näytön suojakalvoa ostaessa tulee tarkistaa että ne ovat yhteensopivia ostamasi Kindle-mallin kanssa. Kindlen voi ostaa myös Essentials Bundle -pakettina jolloin saat suojakuoren ja/tai pikalaturin reilulla alennuksella.

Jos haluat kuunnella Kindlellä äänikirjoja niin tarvitset lisäksi Bluetooth kuulokkeet tai -kaiuttimen. Huomaa lisätarvikkeita ostaessa että ilmaiset toimituskulut saa vain tuotteisiin joissa lukee ”sold by Amazon” tai Fulfilled by Amazon”.

Kindle Store – osta kirjat lukulaitteeseesi

Ainut virallinen Kindle-kirjakauppa on jokaisen maan Amazon-sivulta löytyvä Kindle Store. Voit ostaa sisältöä mistä tahansa Kindle-kaupasta, ei välttämättä sen maan Amazon-osoitteesta josta itse lukijan tilasit. Ensimmäisenä rekisteröimäsi käyttäjätilikin käy kaikkiin maakohtaisiin Amazon-sivustoihin. Itseasiassa on erittäin suositeltavaa että käytät samaa tiliä kaikkiin ostoksiin.

Amazon Kindle Store e-kirjakaupan etusivu

Kindle Storesta voi ostaa mm. e-kirjoja, e-sanomalehtiä ja e-aikakausilehtiä. Paras valikoima (miljoonia kirjoja) englanninkielistä sisältöä löytyy Amazon.com (USA) Kindle Storesta. Muilla kielillä sisältöä löytyy parhaiten vastaavan maan omasta Kindle Storesta. Suomi-versiota ei valitettavasti ole olemassa mutta tästä linkistä näet kaikki suomenkieliset kirjat Saksan Amazonissa.

Kindle-sisällön ostaminen poikkeaa hieman normaaleista Amazon-tilauksista ja on itseasiassa erittäin helppoa. Parasta on että kirjan maksamisen jälkeen pääset välittömästi lukemaan sitä!

Valitse tuotesivulla kirjan Kindle-versio. Tämän jälkeen sivun oikeasta reunasta löytyy ”Buy now with 1-Click” -painike ja painikkeen alapuolella pitäisi lukea Kindle-laitteesi nimi. Jos olet syöttänyt jo aiemmin maksukorttisi tiedot niin maksu tapahtuu kyseistä nappia painamalla. Jos et ole niin seuraavalla sivulla kysytään vielä maksukorttisi tietoja. Tämän jälkeen kirja latautuu heti Kindleesi ja on valmis luettavaksi.

Jos et malta odotella niin voit ostaa kirjoja vaikka jo ennen kuin laitteesi edes saapuu. Ostamaasi sisältöä voit hallita Amazonin ”Manage Your Content and Devices” -välilehdellä. Ostamasi kirjat tallentuvat myös Amazonin-pilvipalveluun joten sinulla on aina käytössäsi varmuuskopio vaikka laitteellesi tapahtuisikin jotain.

Ilmaistakin lukemista on tarjolla. Esimerkiksi Gutenberg-projektin kautta on mahdollista ladata tuhansia e-kirjoja ilmaiseksi.

Suomalaisia kirjoja Kindleen

Kirjoitushetkellä Amazon.com Kindle Storesta löytyy yli 7000 suomenkielistä e-kirjaa. Valikoima koostuu lähinnä klassikoista, indie-tuotannosta ja suosituimmista kirjasarjoista. Esimerkiksi kaikki Harry Potter -kirjat saa suomenkielisenä Kindle Storesta.

Koska Kindlessä on tuki useille eri tiedostomuodoille, voit ostaa kirjoja myös suomalaisista e-kirjajaupoista. Vanhanaikaisia, DRM-kopiosuojattuja e-kirjoja Kindle ei tue mutta esimerkiksi Otava, Like Kustannus, Tammi ja WSOY käyttävät nykyään sähköisissä julkaisuissaan pelkkää vesileimaa joka ei rajoita käytettävää laitetta.

Ilmaisia kirjoja löytyy myös suomeksi. Projekti Lönnrot on Gutenbergin suomalainen versio ja sieltä löytyy vapaasti ladattavana satoja kirjoja, joiden kopiosuojajakso on päättynyt. Suomalaisten kirjastojen e-kirjat on yleensä DRM-kopiosuojattu joten ne eivät toimi Kindlessä.

Ulkopuolista kirjakauppaa käyttäessä, kirja ladataan ensin omalle tietokoneelle ja siitä USB-kaapelilla Kindle lukijaan. Vaihtoehtoisesti voit siirtää mistä tahansa kirjan Kindleesi kun lähetät sen sähköpostitse sinulle luotuun @kindle.com osoitteeseen. Löydät Kindlesi e-mail osoitteen Amazon-tilisi ”Manage my Device” välilehdeltä. Ulkopuolisten kirjojen lukeminen saattaa vaatia e-kirjan tiedostomuodon kääntämistä.

Toimiiko Kindle Unlimited Suomessa?

Valitettavasti Kindle Unlimited ei toimi suomessa. Kindle Unlimited on Amazonin uusi lisäpalvelu jonka avulla voit kuukausimaksua vastaan lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja niin paljon kuin haluat. Noin 10 euron kuukausimaksulla pääsee siis käsiksi Amazonin, yli miljoonan sähköisen kirjan valikoimaan. Kirjoja voi lukea millä tahansa Kindle laitteella tai muilla laitteilla, Kindle-sovelluksen avulla.

Tällä hetkellä Kindle Unlimited toimii seuraavissa maissa: Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Intia, Kiina, Japani, Brasilia, Meksiko, Kanada ja Austaralia. Todennäköisyys Unlimitedin Suomi-versiolle on melko pieni sillä palvelu ei toimi edes Ruotsissa jossa on jo oma Amazon sivustokin.

Kindle Paperwhite kokemuksia ja arvostelu

Kindle lukulaitteen pakkaus


MaksuKamun valinta lukulaitteeksi oli musta Kindle Paperwhite. Halvin malli karsiutui pois koska näytön valaistukselle tulee todennäköisesti käyttöä iltalukemisen yhteydessä ja viidenkympin lisäpanostuksella saa myös parhaan mahdollisen näytön. Toisessa ääripäässä Voyagen ja Oasiksen hienovaraiset lisäominaisuudet ja hieman kevyempi paino kuulostavat hyödyllisiltä vain todelliselle lukutoukalle jolla laite on kädessä useamman tunnin päivässä. Näinollen Paperwhite tuntui omaan käyttöön täydelliseltä niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaankin. Arvosteltava laite on vuonna 2016 julkaistu, kahdeksannen sukupolven (8th Generation) Paperwhite.

Päivitys 21.11.2018
Tämän Kindle Paperwhite arvostelun jälkeen, laitteesta on tullut useampi sukupolvi uudempia laitteita. Uusimmassa Paperwhite-mallissa on arvostelussa mainittujen ominaisuuksien lisäksi vedenkestävä rakenne (IPX8), USB-C liitäntä sekä enemmän tallennustilaa (8GB tai 32GB).

Hetkessä perillä ja käyttökunnossa

Ilmaisella toimituksella ja vieläpä jouluruuhkan aikaan laite oli perillä vain neljän arkipäivän kuluttua tilauksesta. Toimituksen toteutti DHL ja paketti tuotiin suoraan kotiovelle.

Musta Kindle Paperwhite laatikossaan

Vaikka laitteen fyysiset mitat olivat tiedossa ostaessa. kädessä näyttö ja koko laite tuntuu yllättävän pieneltä. Pieni koko on toisaalta hyvä asia ja lukeminen näytöltä on varmasti sujuvaa mutta vasta pidemmän lukukokemuksen jälkeen selviää jääkö oikean kirjan tuntumaa ja kokoa kaipaamaan.

Pakkauksen avaamisen jälkeen ensimmäisenä tulee ladata akku täyteen. Tämä onnistuu pakkauksessa mukana tulevan micro-usb kaapelin avulla. Voit käyttää myös mitä tahansa muuta jo omistamaasi seinälaturia kunhan sen jännite ei ole yli 5.25V. Johdon lisäksi pakkauksessa ei ole mitään muuta kuin todella ytimekäs pikaopas ja takuulehtinen.

Kindlen mukana saa pikaoppaan, takuulappusen ja usb-kaapelin

Laitteen mukana tulee yllättäen myös suomenkielinen pikaopas mutta käyttöjärjestelmän kieleksi suomea ei ainakaan vielä saa. Englannin lisäksi vaihtoehtoina on mm. Saksa, Espanja, Ranska ja Italia.

Amazon on ottanut huomioon myös suomalaiset asiakkaansa

Kielen valinnan jälkeen laite yhdistetään verkkoon. WiFi-salasanan syöttämisen jälkeen laite pyytää kirjautumaan Amazon-tilille. Hetken odottelun jälkeen kirjautuminen tapahtui kuitenkin itsestään eli laitteeseen on ostamisen yhteydessä tallennettu kirjautumistiedot valmiiksi. Tästäkin syystä on helpointa käyttää kaikkiin Amazon-ostoksiin, kaikilla maakohtaisilla sivustoilla, samaa asiakastiliä. Jos olet ostanut/saanut Kindlen lahjaksi niin tällöin kirjautumistietoja ei laitteeseen esitallenneta. Tässä tapauksessa lahjan saaja voi kirjautua laitteeseen omalla asiakastilillään ja vaikka tiedot olisi esitallennettu, voit myöhemmin kirjautua laitteeseen eri tilillä.

Seuraavaksi Kindle tarjoaa yhdistämistä sosiaalisen median tileille (Facebook ja Twitter). Näitä voi käyttää suositusten, arvostelujen, toivelistojen ja muiden julkisten toimintojen jakamiseen. Kindlen voi liittää myös goodreads-tiliin (goodreads.com) joka lisää sosiaalisia toimintoja entisestään.

Lopuksi vuorossa on lyhyt esittely laitteen perustoiminnoista ja navigoimisesta. Tämän jälkeen lisäohjeita saa tarvittaessa lukemalla sähköisen käyttöoppaan johon pääsee käsiksi My Library -välilehdeltä.

Kindle Paperwhite on vahvaa tekoa

Kindle Paperwhite tuntuu kädessä laadukkaalta. Kuori on jämäkkää muovia eikä se natise tai taivu mistään. Painoa on sopivasti ja selkäpuolen pinta on pitävä joten laite pysyy hyvin kädessä. Laitteessa ei ole alareunan virtapainikkeen ja micro-usb liitännän lisäksi mitään muita fyysisiä painikkeita tai portteja.

Näyttö on aavistuksen upotettu kehykseen. Tämä saattaa valaistuksesta riippuen luoda pienen varjon näytön yhteen reunaan. Toisaalta upotus suojaa näyttöä naarmuilta koska se ei ole kosketuksissa alustaan vaikka laskisit laitteen pöydälle väärinpäin.

Jos suunnittelet käyttäväsi laitetta myös matkoilla niin voit suojata koko laitteen erikseen myytävällä suojakuorella.

Näyttö kuin paperia

Asetuksiin tutustuessa valinta valaistusta näytöstä osoittautuu hyväksi. Kun näytön valaistuksen säätää kokonaan pois, näyttö on kyllä käyttökelpoinen mutta kuva on ankean harmahtava. Tosin tässä moodissa kuva näyttää hämmästyttävän paljon oikealta paperilta.

Kun valon vääntää lähelle maksimia, näyttö herää eloon. Näytön valaistuksen kanssa kuva on kirkas ja miellyttävä katsoa, tosin hieman kylmän sävyinen. Jos huomasit että en puhu taustavalosta niin se on tarkoituksellista. Näyttöä nimittäin valaisevat alareunasta näytön yläreunaa kohti osoittavat 4 led-valoa. Jos katsoo alareunaan yläviistosta niin yksittäiset valot voi jopa nähdä mutta normaalikäytössä valo on tasainen. Kuvassa laite pimeässä näyttävalo täysillä sekä erittäin hyvässä valaistuksessa ilman näytön valoa.


Vertailua matalampiresoluutioiseen perusversioon en voi tehdä mutta ainakin Paperwhiten näyttö on erittäin tarkka, teksti on terävää ja yksittäisiä pikseleitä on mahdoton erottaa. Katselukulmatkin ovat erinomaiset tai oikeastaan katselukulmista ei tarvitse edes puhua. Kuva näyttää nimittäin samalta mistä tahansa kulmasta katsottuna.

Teksti on terävää vaikka kuinka läheltä katsoisi

Käyttöliittymä

Aloitusnäytöstä pääsee käsiksi kaikkii toimintoihin ja asetuksiin

Värittömyyttä lukuunottamatta, käyttöliittymä on samankaltainen kuin missä tahansa tabletissa. Kaikkia toimintoja ohjataan kosketusnäytöllä. Näytön tekniikasta johtuen se reagoi painalluksiin pienenpienellä viiveellä mutta ei mitenkään häiritsevästi. Tärkein toiminto eli sivun kääntäminen tapahtuu painamalla näytön oikeaa tai vasenta reunaa. Pikavalikon saa näkyviin painamalla näytön yläreunaa.

Selvä parannus fyysiseen kirjaan on sanakirjatoiminto. Voit painaa mitä tahansa kirjassa olevaa sanaa ja ruudulle avautuu sanan selitys. Sanalle voi samaan tapaan suorittaa myös käännöksen tai Wikipedia-haun. Käännökset ja Wikipedia-haku onnistuvat suomeksi mutta sanakirja pitää hankkia erikseen.

Myös kirjanmerkkien asettaminen, fontin ja sen koon muuttaminen, nopea selaus eri kohtiin kirjassa, muistiinpanojen ja merkintöjen teko sekä kuvakaappausten ottaminen onnistuu vaivatta.

13 Kommenttia

 1. Kysyn, miten saan yhteyden Kindleen ilman että täytyy soittaa, Minulla on Amazon KIndle, vuosien takaa, enkä ole käyttänyt sitä ainakaan pariin vuoteen. Nyt en saa sitä auki, koska en muista salasanaa. Kindle neuvoo soittamaan joko USAhan 1-866-321-8851 tai UK:hon +44 800 4962449. Pitääkö niihin soittaa vai pystynkö saamaan salasanan takaisin muuta kautta?

 2. Hei, eli onko niin, että tarvitsen luottokortin voidakseni ostaa kirjoja? Voiko ostaa vain lukemisoikeuksia vai pitääkö ostaa ikäänkuin kirja omaksi?
  Nimimerkki: apua, kirjastot suljettiin!

  MaksuKamu: Kyllä käytännössä pitää olla luotto- tai Electron-kortti. Amazonista kirjat ostetaan aina omaksi.

 3. Tuossa taulukossa on semmoinen virhe, että Oasiksen resoluution pitäisi olla 1264 x 1680. Siinähän ppi-arvo on sama kuin Paperwhitessä mutta näyttö on tuuman isompi.

  Toinen juttu on sitten se, etten ainakaan heti löytänyt Saksan Amazonista Oasista, jonka voisi tilata Suomeen. Artikkelin linkin tuotesivulla lukee: ”This item does not ship to Finland.”

  MaksuKamu: Kiitos huomautuksesta. Virheet korjattu. Jostain syystä tosiaan Oasista ei enää lähetetä suomeen. Tuon rajoituksen voi kuitenkin kiertää tilausten välityspalvelun avulla.

 4. Moi! Minulla herjaa .de, .com ja .co.uk sivut kaikki, että eivät shippaa Suomeen Kindle Oasista. Kokeilin myös tässä jutussa olevan Oasis tuotesivun kautta ja sama tulos. Onko vielä jotakin vinkkiä miten pääsen tilaamaan Suomeen?

  MaksuKamu: Samaa herjaa täälläkin. Jostain syystä Oasiksesta ei tällä hetkellä myydä ollenkaan mainoksetonta versiota eli sitä ei pysty Suomeen tilaamaan.

 5. Kiitos erittäin hyvästä oppaasta!
  Onko laitteessa jokin helppo tapa etsiä kirjoja kielen perusteella? Esim. vain suomenkieliset kirjat tietyltä kirjailijalta?

 6. Voiko Kindleen ladata esim. Hesarin digiversion?

 7. Hei, minulla on paperwhite Kindle ja olen ollut tyytyväinen tähän saakka. Mutta eilen se ”kuoli”. Täysin ladattu mutta ei aukea. Olin juuri lukemassa kun laitoin kannen kiinni ja sen jälkeen ei enään auennut enkä saannut tekstiä.
  Mitä ihmeessä teen, mistä apua. Kindle on hyvä mutta apua ei saa kun jokin menee pieleen.
  Minne voi soittaa että saan apua tähän ongelmaan. Onko laite loppu. On noin 3 vuotta.

  MaksuKamu: En tiedä minkä maan Amazonista laite on tilattu mutta itselläni on ainakin vain hyviä kokemuksia Saksan Amazonin sähköpostituesta (kommunikointi onnistuu englanniksi). Amazonin Help -tukiosiossa on myös oma osasto heidän omia laitteita varten (Device Support). Itse lähtisin sitä kautta hakemaan apua.

 8. Mistä ihmeestä näitä saa nykyään tilattua? Sekä .com .co.uk että .de valittavat, että Suomeen ei toimiteta…

  MaksuKamu: Ainakin Saksan Amazonissa on kaksi eri listausta Kindle-laitteista. Toinen on vain paikallisille asiakkaille ja toista toimitetaan myös ulkomaille. Valitsemalla kalliimman (mainoksettoman) version, onnistuu toimitus myös Suomeen. Tämän sivun linkeistä löytyy suoraan ne versiot joita toimitetaan Suomeen.

 9. Hei

  Kiitos tarpeellisesta ohjeistuksesta!

  Osaisitko kertoa tarkemmin, miten eri maiden Kindle-kirjakaupoista voi ostaa kirjoja? Netissä on tästä vähän ristiriitaisia tietoja. Täytyykö tiliasetukset vaihtaa toiseen maahan ja keksiä osoite kyseiseen maahan vai onnistuuko muutenkin? Vaihtuuko samalla Kindle-laitteen ja Kindle-puhelinsovelluksen kauppakin ja menettääkö toisen maan kaupasta ostetut kirjat?

  MaksuKamu: Artikkelista löytyy kuvaus kirjojen ostoprosessista. Ei tarvitse tehdä mitään muutoksia tiliin, kirjaudut vaan samoilla Amazon tunnuksilla haluamasi maan Kindle Storeen. Osto ei vaikuta Kindle laitteen kauppaan tai jo laitteessa oleviin kirjoihin.

 10. Tiedätkö, mistä laitteeseen saa ladattua sanakirjoja (esim. englanti-suomi tai ranska-suomi)? Amazon.co.uk:ssa on vain muutama Kindle-versio, mutta niissäkin lukee ”This title is available to UK customers only”.

  MaksuKamu: Amazon.comista löytyy ainakin englanti-suomi.

 11. Hei,

  kiitos tästä erinomaisesta katsauksesta Kindleihin. Päädyin tilaamaan tuon Paperwhiten itselleni.

 12. apua!
  Olen jo monta kerta yrittänyt tuloksetta ja tänäänkin yritin ostaa tuosta amazon.de:sta mutta jostain syystä ei mennyt läpi.
  MaksuKamu: Aika vaikea auttaa ilman tarkempia tietoja.

 13. miten sait vaihdettua tuon kindlen yläreunassa näkyvän nimen? minulla siinä lukee oma nimi mutta haluaisin vaihtaa sen.

  MaksuKamu: Settings -> Device Options -> Personalise Your Kindle -> Device Name and Personal Info -> Device Name

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *