Etusivu » Amazon.co.uk Energiajuomat

Amazon.co.uk verkkokaupasta voit kymmenien tuhansien muiden tuotteiden ohella tilata myös energiajuomia. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta tästä kaupasta niin lue täältä Amazon tilausohje ja kokemuksia. Arvosteluun tilattiin seitsemää eri energiajuomaa. Juomat toimitetaan kotiovelle noin viikossa ja toki samalla voi tilata muutakin kiinnostavaa. Testissä ovat mukana: React, Tiger, Boost, No Fear, V, Red Rooster ja Mountain Dew Energy.

Energiajuoma arvostelu

Amazon myy suurimman osan tuotteista tukkupakkauksissa joka tölkkijuomien kohdalla tarkoittaa yksittäispakkauksen koosta riippuen 8, 12 tai 24 tölkin erää. Tästä syystä vaihtoehtojen kokeilu on hieman hankalaa, toisaalta hinnat ovat yleensä erittäin edullisia jos vertailukohtaa suomesta ylipäänsä löytyy. Tästä arvostelusta selviää oma mielipiteeni siitä mihin rahat kannattaa pistää. Koitan kuitenkin tarjota tietopaketin josta voi helposti muodostaa oman päätöksen makumieltymyksistä huolimatta. Osa näistä tuotteista on usein varastosta loppu mutta voit silti laittaa tilauksen sisään ja tuotteet toimitetaan/veloitetaan kun uusi erä saapuu. Väliaikaisesti loppuneet tuotteet saa esiin laittamalla täpän ”Include Out of Stock” -valintaan joka ilmestyy vasempaan reunaan kun selailet kategorioita. Arvostelujen faktalootasta selviää annoskoko, myyntipakkauksen koko, pakkauksen hinta ja annoksen hinta, litrahinta, valmistusmaa ja olennaiset ravintoarvot (per 100ml). Punta on tällä hetkellä noin 1.24€. Loppuarvosana annettiin pelkän maun perusteella. Arvostelua voisi pohjustaa kertomalla omat suosikkini jotka ovat perinteisistä Battery ja Teho sekä erikoisemmista granaattiomenalta maistuva Crunk!!!

Boost Energy

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
250ml24tlkUK30mg47kcal10.9g
Muuta: Sisältää tauriinia ja neljää eri vitamiinia, makeutettu sokerilla ja glukoosi-fruktoosisiirapilla

Boost on tällä hetkellä Iso-Britannian toiseksi myydyin energiajuomamerkki ja arvosteltussa on sarjan alkuperäinen perusmaku. Boostin pohjalla on selvä, pistävän hapan energiajuoman perusmaku. Tähän on sotkettu hedelmä- ja marjaesansseja niin että mitään tiettyä joukosta ei voi erottaa mutta on kuitenkin selvää että aivan tavallisesta energiajuomasta ei ole kyse. Boost on siis sopivan perinteinen mutta silti joukosta hieman erottuva energiajuoma. Testatuista juomista tätä suosittelisin varmasti ensimmäisenä Batteryn tai Tehon ystävälle.

Boostia löytyy Amazon.co.uk:sta myös 500ml ja 1l pakkauksissa.

Arvosana 8/10

Mountain Dew Energy

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
500ml12pllUK18mg48kcal12g
Muuta: Makeutettu sokerilla, ei tauriinia

Mountaind Dew:n ”energiaversiosta” ei ole pahemmin mitään sanottavaa. Maistuu täsmälleen samalta kuin suomessa valmistettu normiversio, vain kofeiinia taitaa olla hieman enemmän(?). Maussa ei siis mitään valittamista mutta mistä lisänimi ”Energy”?

Arvosana 1/10 (energiajuomana)

No Fear Extreme Energy

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
485ml8tlkUK30mg42kcal10.1g
Muuta: Sisältää tauriinia ja neljää eri vitamiinia, makeutettu sokerilla ja glukoosi-siirapilla

No Fear on Amerikkalaisen vaatemerkin lanseeraama energiajuoma. Sarjaan kuuluu pari eri makua, arvosteltussa on alkuperäinen. Tölkissä on kätevä korkki joka aukeaa helposti ja on mahdollista myös sulkea jos puoli litraa on kerralla liikaa. Tilaamisen aikaan tölkissä promottiin The Dark Knight Rises elokuvaa mutta sisältö on sama kuin normaalistikin. No Fear maistuu melko tavalliselta energiajuomalta karkkimaisella greipillä maustettuna. Greipin huomaa kuitenkin selvästi vasta röyhtäillessä joten lähin verrokki suomessa myytävistä merkeistä olisi varmaankin Rockstar. Maku on siis ihan ok mutta se saisi olla pistävämpi. Tässä en pidä myöskään tölkkikoosta vaikka suljettava korkki löyryykin. 250ml on mielestäni juuri sopiva annoskoko.

Arvosana 7/10

React Energy Drink

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
250ml24tlkSaksa31,5mg50kcal12g
Muuta: Sisältää tauriinia ja kuutta eri vitamiinia, makeutettu sokerilla

React lienee ainakin suomalaisten keskuudessa Amazonin suosituin energiajuoma. Litrahinta on vain noin 2 euron luokkaa (eli ~sama kuin ES suomessa) eikä maussakaan ole mitään valittamista. React on selvästi marjaisa ja ”pehmeän” makuinen. Energiajuomille ominaista ”hapanta potkua” ei tästä löydy vaikka energiajuomamaista makua onkin taustalla. Jälkimaussa voi ajoittain maistaa myös kahvia. Jos etsit puhtaasti energiajuomalta maistuvaa tavaraa niin tämä ei ole sitä. Maku on kyllä muuten erinomainen ja sopivan erikoinenkin. Reactin kohdalla huomasin myös että useamman tölkin jälkeen maku vain paranee ja tämä onkin nykyään yksi suosikeistani.

Arvosana 9/10

Red Rooster Stimulation Drink

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
250ml24tlkUK30mg47kcal10.6g
Muuta: Sisältää tauriinia ja neljää eri vitamiinia, makeutettu sokerilla ja glukoosi-fruktoosisiirapilla

Testattu Red Rooster on englannissa valmistettu mutta alunperin kanadalaisen Cott:n tuotemerkki. Red Rooster maistuu jopa hieman tylsän perinteiseltä energiajuomalta. Nimen perusteella esikuva lienee selvä mutta maku ei ole mennyt aivan nappiin jos sitä nyt ylipäätään on yritettykään. Maku on sopivan voimakas, hapan, pistelevä ja kuplia on sopivasti. Red Bullista tuttua saippuaa ja purukumiakin löytyy hieman jälkimaussa mutta mielestäni tämä on marjaisampaa ja maku on voimakkaampi. Itseasiassa kaupasta tulisi varmaan napattua kukkoa sonnin sijaan.  Red Rooster on hintansakin puolesta hyvä vaihtoehto jos haet perinteistä energiajuomaa ilman ylimääräisiä kikkailuja. Pisteitä kuitenkin vain 7 koska tämä on jo nähty moneen kertaan.

Arvosana 7/10

Tiger Energy Drink

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
250ml24tlkPuola32mg46kcal10.8g
Muuta: Sisältää tauriinia ja neljää eri vitamiinia, makeutettu sokerilla

Tiger on paikallisen nyrkkeilijätähden mukaan nimetty puolalainen energiajuoma ja on ilmeisesti melko suosittua kotimaassaan. Tiger osoittautui kuitenkin testin tylsimmäksi juomaksi. Makua voisi verrata mihin tahansa vetiseen halpisenergiaan kuten vaikkapa EuroShopperiin. Tigerissa on myös outo kukkais-/tee -sivumaku joka häiritsee joka kulauksella, lieneekö tällä sitten yritetty matkia Red Bullin makua? Ei juoma varsinaisesti pahaa ole mutta en keksi yhtäkään syytä miksi tätä pitäisi tilata.

Tigeria löytyy Amazon.co.uk:sta myös 500ml ja 1l pakkauksissa sekä sokerittomana- ja kolaversiona.

Arvosana 5/10

V Guarana Energy Drink

AnnosPakkausHinta(/annos)LitrahintaMaaKofeiiniaKaloreitaSokeria
250ml12tlkUK31mg45kcal11.2g
Muuta: Sisältää tauriinia, guaranaa ja viittä eri vitamiinia, makeutettu sokerilla

Australiasta ja Uudesta-Seelannista lähtöisin oleva V on kotimaissaan ylivoimaisesti suosituin energiajuoma yli 50% markkinaosuudella. Amazonin myymä on kuitenkin Iso-Britanniassa valmistettua. V maistuu selvästi hedelmäiseltä, mielestäni enemmän joltain mangon tapaiselta kuin tuotteen nimessä olevalta guaranalta. Makeutta on sopivasti mutta happamuutta ja energiajuoman makuakin löytyy sen verran että pelkän limpparin puolelle ei mennä. Maku on niin erikoinen (en ainakaan muista maistaneeni mitään vastaavaa)  ja selkeä että ei varmaan päädy vakiojuomaksi mutta erittäin hyvää satunnaisesti nautittuna. Litrahinta tosin on aika kova muihin testin juomiin verrattuna.

Arvosana 8/10

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. ”Punta on tällä hetkellä noin 0.77€.”
    Eikä ole. 1 punta on noin 1,24 €.

    Maksukamu: Näinhän se on, jostain syystä olin dollarin kurssin katsonut. Korjattu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *