Etusivu » Yum Asia

Törmäsin tähän riisinkeitin-kauppaan kun totesin muutaman käytön jälkeen halvan Clas Ohlsonin riisikeittimen olevan täysi susi. Netistä selvisi että Aasiassa Zojirushin valmistama riisinkeitin on laadukkain ja arvostetuin käyttäjien keskuudessa.

Halvin suomalaiseen sähköverkkoon sopiva Zojirushi löytyi Eurooppalaisesta Yum Asia -verkkokaupasta. Kaupassa oli kirjoitushetkellä vain 4 eri riisinkeitin mallia myynnissä ja käytännössä näissä on eroa vain kapasiteetissa mutta kun tuote on hyvä niin enempää ei tarvita. Laitteiden hinnat lähtevät n. 230€:sta ylöspäin.

Zojirushi riisinkeittimet toimitetaan Suomessa toimivalla kaksipiikkisellä pistokkeella varustettuna. Laitteissa on oikeastaan vain yksi huono puoli ja se on ulkonäkö. Zojirushin riisinkeitin on melko isokokoinen, möhkälemäisesti muotoiltu ja väritetty ihanilla pastelliväreillä. Lisäksi laitteen merkkiäänenä on mm. Tuiki tuiki tähtönen (!) jonka saa onneksi vaihdettua pelkkään piippaukseen. 

Uncle Bens ja Pirkka-riisit kannattaa vaihtaa jo ennen laitteen hankkimista etnisen/Kiina-kaupan vaihtoehtoon jos haluat laitteesta kaiken hyödyn irti.  Riisinkeittimen käytön opettelu vaatii myös pari kiehautusta ennen kuin oikea veden määrä on hanskassa.  Jos siis kokkailet usein aasialaista ruokaa tai riisiä yleensä niin suosittelen hankkimaan aidon riisinkeittimen korkeasta hinnasta huolimatta!

Lue aiheesta lisää Mättömestarin riisinkeitin-oppaasta.

Huom. Zojirushi-riisinkeittimiä saa nykyään myös Amazon.de -verkkokaupasta, usein ilman toimituskuluja. Tutustu tästä Amazonin valikoimaan.

Poimintoja valikoimasta:
Zojirushi NS-LAQ05 Fuzzy logic -riisikeitin £154 / 178€
Zojirushi NS-TGQ10 Fuzzy logic -riisikeitin £169 / 195€
Zojirushi NS-ZAQ10 Fuzzy logic -riisinkeitin £199 / 230€

Yum Asia
http://www.yumasia.com/Missä: EU
Toimitusmuoto: DHLToimitusaika: n. 1 viikko
Maksutavat: Paypal, korttiKulut: 37€
Yum-Asia Zojirushi TGQ10

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

 1. Eräs japanilainen Suomessa asuva ystäväni sanoi, että japanilaisten maataloustuotteiden vienti on kangerrellut ydinvoima-onnettomuuden jälkeen. Lisäksi hän nimenomaan suosi italialaisia riisejä, joita kehui hyvälaatuisiksi.
  Parhaiksi brandeiksi kehui Obento -sushiriisiä ja Spoon jasmineriisiä, joita ostelee Tampereelta Siam Housesta (löytyy myös verkkokauppa). Supermarkettien riiseistä epäili Suomeen tullessaan ensin, että kissat ovat kusseet niihin.
  Riisiä kuluu noin 10-15 kg kuukaudessa, ja se keitetään vaivattomasti Sanyon keittimellä, jonka oli tuonut mukanaan ulkomailta.
  Zojirushia vertasi Ferrariin, hyvä niinkauan kuin toimii. Sanyo on Mersu, Philipsi on Volvo, ja muista noita lasikannellisia keittimiä käski välttämään, vaikkakin ajavat asiansa nekin, ”Ei huva”.

 2. Moi,
  Kiitos kommenteista ja olen etsinyt tätä jo pari viikkoa. Amazon Japan ei lähetä Suomeen… Onko Yum asia 220V niin ettei transformeria tarvita?

  MaksuKamu: Jep toimii ihan ”suomen sähköllä”, johto vaan pitää vaihtaa.

 3. Risella tai Pirkka puuroriisiä käytetään täällä asuvien japanilaisten talouksissa yleisesti. Kilohinta ja saatavuus ovat sen verran hyvät, että kompromissi on järkevä. Eroa ”kunnon” riisiin kyllä on, mutta ei niin paljon että monen mielestä kannattaisi maksaa ylimääräistä tai käydä arkiruuanlaittoa varten varta vasten hakemassa erikoisliikkeistä.
  Ongelmana noissa lähikaupan ja markettien puuroriiseissä oli ainakin ennen laadun vaihtelu – joskus pusseissa oli laadultaan erinomaista riisiä ja joskus vähän heikompaakin tavaraa (esim. runsaasti rikkonaisia jyviä).

 4. Ouluun tilasin niin piti maksaa vielä 15 puntaa lisää. ”Remote area surcharge” eli Lapin lisä

 5. Hei, kiitos Maksukamun ylläpitäjälle tämän kirjoituksen laatimisesta. Osittain senkin rohkaisemana tilasin juuri samanlaisen Zojirushin, kuin tuossa kuvassakin on http://www.yumasia.co.uk/tgq10.html

  Olimme käyttäneet aikaisemmin tavallista halpiskeitintä, ns. on-off-mallia, ja kun se kuoli pari vuotta sitten, olimme pitkään ilman, ja lopulta rohkaistuin ostamaan kunnollisen mallin. Voin suositella sekä keitintä että Yum Asia kauppaa lämpimästi! Vehje tuli kotiin pari päivää sitten, vajaassa viikossa. Hintaa tuli noin 200e. Sushinteko ja intialaisen ruuan laitto kokivat välittömän renessanssin! (Niin, teen tietenkin intialaiset ruuat slow cookerilla.. niitä ei moni Suomessa käytä!) On mukavaa kun riisi pöhisee itsekseen valmiiksi.

  Zojirushilla olen tehnyt myös mukana tulleiden ohjeiden mukaisen sponge caken, ja muilla ohjeilla porkkanakakun ja kesäkurpitsakakun – onnistuivat loistavasti. Sponge cakesta tuli täytekakku ja nuo muut pakastelin paloina lasten välipaloiksi. Olen myös tehnyt porridge-toiminnolla useammanlaista puuroa – tulee oikein hyvää.

  Amerikoissahan vannotaan ns. steel cut oats ’in nimeen – tarkoittaa kokonaisia rikottuja kaurasuurimoita – niitäkin löysin, ja ohjelmoin koneen tekemään aamupuurot valmiiksi. Sekaan heitin kanelia ja kuivattuja hedelmiä. Nam!!

  Ja kunhan tästä kakku-overkillistä toivutaan, aion testata mukana tulleiden ohjeiden cheesecaken.

  Mustan ja punaisen riisin käyttö onnistuu myös tumma riisi -toiminnolla.

 6. Monet aasialaiset käyttävät etnisistä kaupoista saatavaa riisiä siksi, että se sopii paremmin riisinkeittimille kun taas Uncle Bens riisit ts. halpis riisit sopivat paremmin suomalaisittain kattiloissa keitettäviksi. Japanilaista riisiä suomesta on lähes mahdoton saada, sillä kaikki löytämäni sushiriisitkin olivat joko Yhdysvalloista tai Italiasta peräisin.

  Sinulle ”riisinkeitin” tiedoksi, että nämä ”paremmat” riisit eivät vaadi mitään erityisasiantuntemusta ja tulevat usein kilohinnaltaan halvemmaksi kuin ”täältä saatava” marketin halpisriisi.

 7. Mistähän sitten johtuu että esim. monet suomessa asuvat japanilaiset käyttävät täältä saatavaa halpis riisiä eivätkä haikaile minkään ”paremman” japanilaisen perään.
  On se mielenkiintoista että suomalisesta tulee heti asiantuntija kun se jonkun laitteen hommaa. Herätkää idiootit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *