Moneybookers maksupalvelun tunnus

Moneybookers talletus tilisiirtona tai kortilta

Rahan talletukseen Moneybookers tilille on monta erilaista tapaa. Voit siirtää rahaa tilisiirrolla, verkkopankista tai Nordea Solosta, luotto– tai Visa Electron kortilta. Konttorissa tai automaatilta tapahtuvaa talletusta lukuunottamatta rahat siirtyvät MB-tilillesi välittömästi. Maksukorttien tiedot voi lisätä etukäteen klikkailemalla Profile -> List of credit/debit cards -> Manage -> Add.

Tallettaaksesi tilillesi rahaa, mene omalle Moneybookers sivulle ja klikkaa ”Upload Funds”. Avautuvalta sivulta voit valita haluamasi rahansiirtotavan.

 • Pankkisiirto (Bank transfer) on ilmainen mutta se voi kestää jopa viikon. Saat tilitiedot tilisiirtoa varten kun olet valinnut siirrettävän summan. Muista että siirto tulee tehdä pankkitililtä joka on avattu samalla nimellä kuin MB-tili
 • Verkkopankkimaksu on ilmainen ja rahat siirtyvät välittömästi MB-tilillesi. Verkkopankkimaksun voit toteuttaa Aktian, Osuuspankin (Pohjola) tai Sampon tililtä. Valitse pankkisi ja siirrettävä summa ja sinut siirretään verkkopankkiisi toteuttaman siirto.
 • Luotto- tai Visa Electron kortilta tapahtuva siirto maksaa 1.90% siirrettävästä summasta ja rahat siirtyvät Moneybookers-tilillesi välittömästi. Jos olet jo aiemmin syöttänyt korttisi tiedot niin niiden pitäisi näkyä kun valitset ”Credit Card” kohdan. Jos et niin voit tässä kohtaa lisätä ja varmentaa maksukorttisi.
 • Nordean Solo -maksu on ilmainen ja rahat siirtyvät Moneybookers tilillesi heti. Valitse vain summa ja sinut siirretään Solo-palveluun toteuttamaan siirto

Rahan kotiutus Moneybookersista

Rahan kotiutus tapahtuu omalta Moneybookers-sivulta ”Withdraw” välilehdeltä. Rahaa voi siirtää takaisin omalle pankkitilille tai luottokortin (vain Visa kortit) balanssiin. Kummassakin rahansiirtotavassa sinulla tulee jo olla tallennettuna ja varmennettuna pankkitilisi tai korttisi tiedot Moneybookers palveluun. Withdraw-sivulta voit valita haluamasi rahansiirtotavan ja siirrettävän summan.  Rahan kotiutus maksaa 1.80 euroa summan suuruudesta riippumatta. Huomaathan että myös rahan kotiutus ”kuluttaa” kuukausittaista siirtorajaasi.

Moneybookers rahansiirto ja maksaminen

Moneybookers tililtä on mahdollista lähettää rahaa suoraan vastaanottajan sähköpostiosoitteen avulla mutta yleisempi tapa on toteuttaa maksu sen palvelun kautta johon rahaa olet lähettämässä palveluun integroidun Checkout järjestelmän avulla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että ostos- tai rahansiirtotapahtuman lopussa palvelu kysyy Moneybookers-tilisi sähköpostiosoitetta ja siirrettävää summaa jos sitä ei ole vielä määritelty esimerkiksi ostoskorin summan perusteella. Kun hyväksyt siirron, avautuu uusi ikkuna jossa voit turvallisesti kirjautua Moneybookers-tilillesi ja valtuuttaa maksun.

Maksu verkkokauppoihin, kasinoille, pokerihuoneisiin ja muihin verkkopalveluihin tapahtuu yleensä yllä kuvaillulla tavalla mutta kun kyseessä on yksityishenkilöiden välinen rahansiirto tai kun tiedät vain rahan vastaanottajan sähköpostiosoitteen niin voit lähettää rahaa omalta Moneybookers sivultasi ”Send money” sivulta. Avautuvalla sivulla kysytään vastaanottajan sähköpostiosoitetta, siirrettävän summan suuruutta ja valuuttaa. Siirtoon tulee myös liittää otsikko ja kuvaus maksusta.

Maksun yhteydessä sen voi myös määrittää esimerkiksi kuukausittain tapahtuvaksi tai voit määrittää ns. Escrow maksun joka tarkoittaa sitä että maksu siirtyy vastaanottajalle vasta kun kuittaat mahdollisen ostetun tavaran vastaanotetuksi. Näitä ominaisuuksia ei kuitenkaan yleensä tarvitse käyttää.

Muistathan että Moneybookersilla voi suorittaa maksuja vasta kun olet sinne ensin tallettanut rahaa pankkitililtäsi tai maksukortilta.

3 Kommenttia aiheeseen “Moneybookers rahansiirto”

 1. Miten kauan kestää kun rahat tulee omalle tilille?

 2. Terve. Pariin asiaan pyytäisin näin aloittelijana täsmennystä:

  1) Voiko naapurini ”Matti Möttönen”, siirtää (maksaa) minulle rahaa MB-tililleni omasta suomalaisesta nettipankistaan (Sampo, Nordea, ym.), jos annan hänelle vain nimeni ja MB-tilinumeroni..?? Hänellä siis EI ole mitään MB-tiliä itsellään…

  2) Jos MB-tililläni olisi siis rahaa, voinko nostaa MB-kortilla käteistä k.o. tililtäni pankkiautomaatilla..??

  Kiitoksia selkeistä sivuistanne… -JP-

  MaksuKamu: 1. Tietääkseni varoja voi lisätä MB-tilille vain pankkitililtä jonka omistajan nimi on sama kuin MB-tilin omistajan. Tuo ei siis onnistu.
  2. Voit.

 3. Kiitos hyvistä ohjeista!
  Pari kysymystä on kuitenkin. Kun katson MB tililtä siirtoja historiasta ne näkyvät vain yhdellä rivillä allekkain, eli saako esim maksuja näkymään laajemmin, samoin kun esim paypalissa? Jos liitän Mastercardin paypalliin ja tarvitsen sen koodin millä varmennan kortin niin mistä saan sen ongittua? Nyt saan näkyviin vain mihin mennyt ja summan ja talletuksista näkyy ID koodi. Tulikohan tästä mitään tolkkua mitä tarkoitin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.