Western Union rahanlähetyspalvelun tunnus

Western Union maksut Suomessa

Western Union (WU) on jo yli 150 vuotta sitten perustettu rahanvälityspalvelu joka toimii nykyään osittain myös verkossa. Suurin ero esimerkiksi Paypal-rahalähetyksiin on se että maksun vastaanottaja saa nostettua rahalähetyksen ainoastaan asioimalla Western Unionin toimipisteessä. Rahat siirtyvät siis WU-toimipisteestä (tai netistä) toiseen WU-toimipisteeseen. Rahasiirron kulkua voi seurata netissä lähettäjän nimen ja kontrollinumeron (MTCN) perusteella. Kontrollinumero annetaan rahan lähettäjälle lähetyksen yhteydessä. Rahan vastaanottaminen vaatii aina käynnin toimipisteessä mutta hyvänä puolena tässä on se että rahan vastaanottajalla ei tarvitse olla WU tiliä eikä aikaisempaa asiakkuutta, rahaa voi siis vastaanottaa kuka tahansa. Rahansiirrot onnistuvat kun lähettäjä ja vastaanottaja esittävät virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi, kuvallinen ajokortti tai henkilökortti) toimipisteessä asioidessaan. Rahat maksetaan ulos tavallisesti paikallisessa valuutassa. Western Union ei ole netin nopein tai turvallisin rahanlähetystapa mutta edelleen sitä satunnaisissa paikoissa käytetään. Suurin riski ei ole itse rahanlähetysprosessissa vaan riski liittyy enemmänkin rahan vastaanottajan luotettavuuteen. Lähetettyjä rahoja on lähes mahdoton saada takaisin jos esimerkiksi vastaanottaja ei lähetäkään sovittua kauppatavaraa rahojen lunastamisen jälkeen.

Western Union maksun lähetyksen voi toimeenpanna yrityksen toimipisteessä joita Suomessakin on useita tai nettisivun kautta Nordean tai Osuuspankin tililtä. Online maksun voi rahoittaa myös luottokortilla. Maksuja voi lähettää kaikkiin maihin ja kaupunkeihin joista yrityksen toimipiste löytyy, voit tarkistaa täältä sijainnit.  Toimipisteitä on ympäri maailman yli 200 maassa rahanvaihtopisteissä, supermarketeissa ja lähikaupoissa. Rahan lähetys on aina lähettäjän vastuulla eikä minkäänlaista vakuutusta ole joten en suosittele WU-rahasiirtoa tuntemattomalle henkilölle tai yritykselle jonka luotettavuudesta et ole varma.

Rahasiirtojen kustannukset vaihtelevat kohdemaan ja siirrettävän summan mukaan. Western Unionin sivulla on laskuri johon voit syöttää haluamasi rahalähetyksen tiedot ja saat tietää kustannukset. Esimerkiksi 200 euron lähetys Suomesta Amerikkaan maksaa 21 euroa. Maksaisit siis toimipisteessä yhteensä 221 euroa. Huomioi myös vaihtokurssit jotka ainakin online-laskurin mukaan on laskettu todella reilusti WU:n hyväksi.

Western Unionin Suomenkieliselle sivulle pääset tästä


Kysymyksiä tai kokemuksia aiheesta/nettikaupasta? Jätä kommenttisi alle. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Maksukamu on nettishoppailijan ja netissä rahaa siirtävän täydellinen käsikirja. Maksukamu esittelee parhaat nettikaupat eli luotettavat, poikkeuksellisen edulliset tai erikoiset tusinakauppojen joukosta. Kaikki arvioimamme kaupat toimittavat suomeen ja toimituskulut ovat kohtuulliset. Tästä näet listan parhaista verkkokaupoista. Lue myös kattavat Paypal ja Moneybookers tilinavaamis- ja käyttöohjeemme sekä oppaat kaikkeen netissä ostosten tekemiseen liittyvään.
Uusin osiomme on Ansaitse & Säästä jossa kerromme kymmeniä erilaisia tapoja miten voit ansaita ylimääräistä rahaa, saada ilmaisia tuotteita ja säästää jokapäiväisissä menoissasi.

Moneybookers Mastercard tarjous!

Tilaa Moneybookers Mastercard prepaid luottokortti
Moneybookers Mastercard on ennakkoon maksettava ns. prepaid-maksukortti jolla voit maksaa siellä missä luottokortillakin. Ei luottokorttilaskua, maksumuistutuksia, korkoa ja luottotietojasi ei tarkisteta!

Olemme Facebookissa!

Valuuttakurssit ja laskuri

20.4.2015 21.45

1 EUR

  • USD 1.0727
  • GBP 0.7204
  • CAD 1.3126
  • SEK 9.3356

Hyvä muistaa!

Suomen Tullin logoEU:n ulkopuolelta tilattavista tuotteista peritään suomessa arvonlisävero yleensä kun paketin arvo (tavara + postikulut) on yli 21 euroa. Toisesta EU-maasta tilatessa ALVia ei tarvitse maksaa. Lue tästä lisää Tullin toimintatavoista